Nederländerna saknar Virgil van Dijk i mittlåset och frågan är om defensiven kan hålla ihop mot ett offensivt skickligt Ukraina nu när Nederländerna är tillbaka i sitt första stora mästerskap sedan 2014. Här hittar du vårt speltips och allt inför matchen.

Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:2,2 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Pinnacle här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Söndag 13/6 kl 21:00

Nederländerna har haft en tuff generationsväxling bakom sig men efter några mörka år börjar det se ljusare ut. Sedan bronspengen i VM 2014 missade sedan Nederländerna både EM 2016 och VM 2018.

Under Nations League 2020 kom de tvåa i sin grupp med Italien, Polen och Bosnien efter tre segrar, två oavgjorda och endast en förlust.

Under vårens VM-kval föll de borta mot Turkiet med 4-2 men slog sedan Lettland och Gibraltar med totalt 9-0.

Nederländerna spelar vanligtvis 4-2-3-1 med ett kortpassningsspel och högt bollinnehav där Barcelonas Frankie De Jong blir en nyckel. Vanligtvis fyller ytterbackarna på längst med linjen samtidigt som yttrarna snarare löper in mot boxen.

Laget har en väldigt stark trupp trots att Virgil van Dijk saknas. Men den tidigare vänsterbacken Daley Blind bildar nu mittbackspar med Matthijs De Ligt och det känns som en svaghet i det här laget, inte minst inlägg från kanterna mot de två kan ställa till med problem.

Ladda spelkassan: Klicka här för att se vår guide till spelbolagens bästa bonusar just nu!

Pressar gärna fram offensivt

Ukraina spelar ofta 4-1-4-1 eller 4-3-3 beroende på hur aggressiva de vill vara. De har ofta en sittande mittfältare som gör att de kan pressa fram mer flera spelare offensivt. Men trots en relativt offensiv fotboll på pappret har de inte direkt öst in mål även om de hittar rätt minst en gång nästan varje match.

Under Nations League vann de två av fem matcher i en visserligen grymt tuff grupp med Spanien, Tyskland och Schweiz. Under vårens VM-kval spelade de 1-1 tre gånger om mot Frankrike, Finland och Kazakstan. Man ska inte heller glömma att de vann sin EM-kvalgrupp före Portugal.

Nu under deras träningsmatcher inför EM vann de först med 1-0 mot Nordirland och sedan 4-0 mot Cypern. Kanske inte det tuffaste motståndet, men säkert bra för självförtroendet att vinna båda.

Ser vi till oddsen är Ukraina rankade som tvåa i grupp C bakom Nederländerna men före Österrike. Målet är med andra ord inställt på minst andraplatsen i gruppen.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Spelvärde på att båda lagen gör mål

Spelbolagen betalar runt 1,64 på Nederländerna och runt 6 gånger pengarna på Ukraina. Men det bästa spelvärdet enligt oss ligger på att båda lagen gör mål till 2,2 gånger pengarna hos Pinnacle.

Ukraina har ett offensivt tänk i sin fotboll och har gjort mål i sex raka matcher vilket även inkluderar VM-kvalmatchen borta mot Frankrike.

Nederländerna har som sagt sin svaghet i backlinjen och har även släppt in mål i sex av deras nio senaste matcher. De enda lagen de nollat under den här perioden är Georgien, Gibraltar och Lettland.

Samtidigt har Nederländerna en stark offensiv som absolut borde hitta rätt mot Ukraina minst en gång.

Vi spelar därför båda lagen gör mål till 2,2 gånger pengarna hos Pinnacle.

Annons:
Saknar du konto hos Pinnacle men vill rygga vårt speltips till högsta möjliga odds kan du öppna konto via länken här nedanför och ta del av deras odds.
Öppna konto hos Pinnacle här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Ukraina har sin styrka i offensiven och hittar ofta rätt minst en gång.
  • Nederländerna har en svaghet i backlinjen efter van Dijks skada. Är sårbara i mittlåset.
  • Nederländerna har släppt in mål i sex av nio senaste matcherna. Bara nollat blåbärsnationer.
  • Båda lagen mötte väldigt svaga motståndare i sina genrep. Svårt att värdera vart vi har dem inför turneringen.
Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:2,2 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Pinnacle här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Söndag 13/6 kl 21:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Fredag 11/6 kl 18:00
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.