Sverige kliver äntligen in i sommarens EM-fest. Tuffast möjliga motstånd väntar när vi möter Spanien inför deras hemmafans i Sevilla. Det är kanske inte här avancemanget ur gruppen ska säkras men Sverige har dräpt drakar tidigare så visst finns en seger i kikaren i alla fall.

Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:2,44 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Pinnacle här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Måndag 14/6 kl 21:00

Spaniens förbundskapten, Luis Enrique, är den senaste tränaren att vinna Champions League med Barcelona men sedan sommaren 2018 har han rattat Spanien.

Visst ser man influenserna från Barcelona med passningsspelet och bollinnehavet men Spanien har samtidigt blivit rakare i sitt spel och får fram bollen på de offensiva kanterna snabbare än tidigare.

Just kanterna är viktiga för Spanien och om Sverige ska ha en chans här gäller det att begränsa deras kantspelet.

Spaniens startelva är inte helt lätt att tippa då det finns många val men en inte allt för vild chansning är att de ställer upp i sin klassiska 4-3-3 enligt följande.

De Gea
LLorente – Torres – Laporte – Alba
Koke – Rodri – Pedri/Thiago
Torres – Morata/Moreno – Olmo / Oyarzabal

Ladda spelkassan: Klicka här för att se vår guide till spelbolagens bästa bonusar just nu!

Svagt VM-kval under våren

Spaniens uppladdning för EM har varit stökig, precis som för Sverige. Först spelade de 0-0 mot Portugal och sedan fick både Sergio Busquets och Diego Llorente Covid19 och Spanien fick pausa alla träningar och skicka U21-landslaget att spela deras egentliga genrep.

Under vårens VM-kval fick de först bara 1-1 hemma mot Grekland och slog sedan Georgien samt Kosovo med 2-1 respektive 3-1.

Under Nations League vann de sin grupp efter tre segrar, två oavgjorda och bara en förlust i en grupp med Tyskland, Schweiz och Ukraina. En sak som stack ut då var deras fullständiga kross av Tyskland i november med 6-0.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Skador och sjukdom stör Sverige

Sverige har även de, som alla vet, haft en rörig uppladdning med Covid19. Men till skillnad från Spanien hann man spela sitt genrep och man fortsatte även träna efter de bekräftade fallen.

Sveriges klassiska och väldigt disciplinerade 4-4-2 kommer sättas på prov mot Spanien. Att Kulusevski saknas är givetvis ett avbräck men med hårt arbete i defensiven och lite magi från främst Forsberg och Isak kan allt hända.

Sverige väntas starta enligt följande:

Olsen
Lustig – Lindelöf – Danielson – Augustinsson
Larsson – Ekdal – Olsson – Forsberg
Berg – Isak

Sveriges resultat mot starkt motstånd i Nations League under 2020 lämnar däremot en del att önska. Vi åkte på fem förluster och fick bara en seger (Kroatien hemma).

Motståndet var visserligen otroligt tufft, men det var på en nivå som är jämförbar med Spanien.

Under vårens VM-kval stod Sverige för en svag insats mot Georgien men vann trots det med 1-0 och studsade sedan tillbaka och gjorde en fin insats borta mot Kosovo och vann med 3-0.

Räknar vi sedan in de tre träningslandskamper vi spelat sedan VM-kvalet har Sverige nu fem raka segrar med målskillnaden 10-1. Men då har även motståndet varit svagt i alla matcher.

Seger för Sverige betalar nästan 10 gånger pengarna

Spelbolagen har dukat ut 1,45 som högst på Spanien och hela 9,68 på Sverige.

Men vårt speltips blir att båda lagen gör mål till 2,44 gånger pengarna.

Spanien har inte imponerat defensivt och släppte in mål i samtliga tre VM-kvalmatcher under våren trots beskedligt motstånd i form av Grekland, Georgien och Kosovo.

Sverige har samtidigt gjort tio mål senaste fem matcherna och minst ett mål i sju raka matcher vilket även inkluderar fyra mål under matcherna mot Frankrike och Kroatien i slutet av Nations League förra året.

Med Alexander Isak som haft sitt riktiga genombrott med 17 mål i La Liga den här säsongen har Sverige goda chanser att hitta nätet. Han är även formstark då han avslutade ligaspelet med tre mål på de två sista omgångarna och han känner till många av spelarna i det spanska laget.

Sist vi mötte Spanien slutade matchen 1-1. Vi tror att båda lagen kan hitta mål även här och spelar därför BLGM till 2,44 gånger pengarna hos Pinnacle.

Annons:
Saknar du konto hos Pinnacle som erbjuder det högsta oddset på vårt speltips kan du öppna konto och ta del av deras odds via länken här nedanför.
Öppna konto hos Pinnacle här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Sverige hag gjort mål i sjuk raka matcher inkl fyra mål i matcherna mot Frankrike och Kroatien.
  • Spanien släppte in mål i samtliga tre VM-kvalmatcher under våren mot svagt motstånd.
  • Sverige har haft en rörig uppladdning och saknar en del spelare.
  • Sist vi mötte Spanien i Spanien förlorade vi klart med 3-0.
Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:2,44 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Pinnacle här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Måndag 14/6 kl 21:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Lördag 12/6 kl 23:25
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.