Skottland och Tjeckien väntas göra upp om tredjeplatsen i grupp D och hoppas det räcker för avancemang. Men då är siktet givetvis inställt på tre poäng när de ställs mot varandra under måndagen för mot de två drakarna England och Kroatien i gruppen lär det bli svårare.

Speltips
Speltips:Skottland
Odds:2,95 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Måndag 14/6 kl 15:00

Tjeckien är ett välorganiserat lag som ofta spelar 4-2-3-1 med inverterade yttrar och ytterbackar som gärna fyller på och är väldigt offensiva. Här är inte minst West Hams Vladimir Coufal viktig.

Deras två sittande mittfältare gör sitt bästa för att hjälpa mittlåset som förmodligen är Tjeckiens största svagheter där främst snabba löpningar kan såra dem.

En av de sittande mittfältarna är Tomas Soucek som haft en fantastisk säsong i West Ham och som är en nyckelspelare för Tjeckien.

Under vårens VM-kval slog de Estland med 6-2, spelade sedan 1-1 mot starka Belgien men föll sedan med 1-0 borta mot Wales.

Under träningsmatcherna inför EM föll de med 4-0 mot Italien och slog sedan Albanien med 3-1 på hemmaplan.

De spelade även i samma grupp som Skottland i Nations League där de vann gruppen efter fyra segrar och två förluster men båda de förlusterna kom mot just Skottland. Segrarna var mot Israel och Slovakien.

Ladda spelkassan: Klicka här för att se vår guide till spelbolagens bästa bonusar just nu!

Får ut max av sina två bästa spelare

Skottland är tillbaka i EM efter 25 års frånvaro och förhoppningarna är höga. Speciellt med tanke på att de spelar två av gruppspelsmatcherna på hemmaplan.

Skottland har ett ganska annorlunda lag på så sätt att deras två bästa spelare båda är vänsterbackar och man har därför anpassat sitt spelsystem för att kunna använda sig av båda på bästa sätt.

Skottland ställer vanligtvis upp i en 3-5-2-uppställning där Arsenals Kieran Tierney spelar till vänster i trebackslinjen och Liverpools Andy Robertson ligger högre upp i banan som en wingback/yttermittfältare ute till vänster.

Båda blir även ofta delaktiga offensivt när Skottland väl trycker upp spelet och tillsammans med John McGinn från Aston Villa samt Che Adams från Southampton står de för mycket av lagets offensiv.

Men annars ser det ganska tunt ut och det kan till och med bli så att Scott McTominay kan behöva droppa ner från mittfältet för att stärka upp backlinjen.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Slog Tjeckien två gånger under 2020

Skottland slog som sagt Tjeckien två gånger i Nations League men snöpliga 1-0-förluster i slutet mot både Slovakien och Israel gjorde att de kom tvåa i gruppen.

När de klev in i VM-kvalet under våren spelade de 2-2 samt 1-1 mot Österrike och Israel innan de sedan slog blåbärsnationen Färöarna med 4-0.

Träningslandskamperna inför EM var en stark 2-2-match mot Nederländerna samt en seger mot Luxemburg.

Hemmapubliken kommer bära dem

Spelbolagen har ställt ut som högst 2,95 på Skottland och 2,89 på Tjeckien.

Enligt oss ligger spelvärdet här på Skottland som kommer bäras fram av 12 000 fans hemma på Hampden Park i Glasgow. De vann även båda matcherna mot Tjeckien under 2020 och det känns som att de har hittat rätt i sin 3-5-2-uppställning som maximerar deras användning av sina bästa spelare.

Tjeckien är möjligen något bättre lag men med tanke på att matchen spelas i Glasgow bör inte Skottland vara underdogs.

Vi spelar därför Skottland vinner till 2,95 gånger pengarna hos Coolbet.

Annons:
Saknar du konto hos Coolbet som erbjuder det högsta oddset på vårt speltips kan du skapa ett konto hos dem via länken här nedanför.
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Skottland har hemmaplan och är tillbaka i EM för första gången sedan 1996. Räkna med laddad publik som bär fram hemmalaget.
  • Skottland vann båda matcherna mot Tjeckien i Nations League under 2020.
  • Tjeckien såg starka ut när de spelade 1-1 mot Belgien i mars. Kan de hitta tillbaka dit blir de svårslagna här.
Speltips
Speltips:Skottland
Odds:2,95 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Måndag 14/6 kl 15:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Lördag 12/6 kl 00:10
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.