Sveriges två huvudmotståndare i grupp E ställs mot varandra i premiären och frågan är kan Robert Lewandowski får hål på ett defensivt tätt Slovakien eller kan de kontra in ett mål när Polen flyttar upp spelet? Här hittar du vårt speltips och allt inför matchen.

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:1,6 hos Betsafe
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Måndag 14/6 kl 18:00

Polen bytte förbundskapten så sent som i januari 2021 och gick då även från att spela med en fyrbackslinje till en mer modern trebackslinje. Vanligtvis ställer de upp som 3-4-1-2 eller 3-4-2-1 men när de inte har bollen droppar de däremot och försvarar sig mer i vad som liknar en 4-1-4-1.

Polens styrka är utan tvekan Robert Lewandowski som ensam gör anfallet livsfarligt trots att de har andra offensiva skadeproblem. En annan styrka är målvaktsspelet men ska man peka ut svagheter är det en relativt långsam backlinje och inte samma bredd som de större nationerna.

Polen värmde upp inför EM med att spela 1-1 mot Ryssland och 2-2 mot Island. Under våren när de klev in i VM-kvalet slog de Andorra med 3-0, spelade 3-3 mot Ungern och föll med 2-1 borta mot England.

Under Nations League spelade de i en tuff grupp med Italien, Nederländerna och Bosnien och kom trea i gruppen efter två segrar mot Bosnien och ett kryss mot Italien.

Ladda spelkassan: Klicka här för att se vår guide till spelbolagens bästa bonusar just nu!

Bjuder in motståndaren genom att sjunka djupt

Slovakien förbundskapten Stefan Tarkovic var tidigare assisterande tränare innan han tog över huvudansvaret och man kan minst sagt säga att han känner till sitt lag. Han har nämligen varit i landslaget i åtta år nu.

De spelar vanligtvis 4-1-4-1 och de sitter gärna djupt och är skickliga på att försvara sig och sedan vända spelet snabbt i kontringar när läget öppnar sig. De lockar gärna upp motståndarens mittfält i sitt djupa försvarsspel för att öppna ytor att vända spelet på när de väl vinner tillbaka bollen.

Slovakien jobbar även med en hel del inlägg och längre bollar från kanterna mot boxen där bland annat Marek Hamsik ska dyka upp på löpningar från mittfältet. Men är det något laget saknar är det en riktig målskytt och offensiven är inte någon styrka här.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Blandat högt och lågt

Slovakien spelade 1-1 mot Bulgarien och 0-0 mot Österrike i träningslandskamperna inför EM. När de gick in i vårens VM-kval spelade de 0-0 mot Cypern, 2-2 mot Malta och sen en 2-1-seger mot Ryssland.

Högt och lågt med andra ord. Oavgjort mot Malta är ett riktigt bottennapp men seger mot Ryssland en riktig fjäder i hatten.

Under Nations League kom de sist i sin grupp efter fyra förluster, en oavgjord och en seger i en grupp med Tjeckien, Skottland och Israel.

Tät och målsnål match?

Vårt speltips inför matchen blir att den går under 2,5 mål som betalar 1,6 gånger pengarna hos Betsafe.

Slovakien saknar offensiven men är starka defensivt vilket deras två träningsmatcher visade tydligt där de bara släppte in ett mål på 180 minuters fotboll mot Österrike och Bulgarien.

Polen har samtidigt en del offensiva skador och Lewandowski har trots all succé i klubblaget inte levererat i Polen tidigare under mästerskap. Han lämnade till exempel både EM 2016 och VM 2018 utan ett enda mål.

Annons:
Saknar du konto hos Betsafe som erbjuder det högsta oddset på vårt speltips får du 100 kr bonus med 1x omsättningkrav genom länken här nedanför.
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Slovakien har ett tryggt försvarsspel och en stark sista utpost i Dubravka i målet.
  • Polens offensiv är tunn. Saknar både Milik och Piatek på grund av skador och Lewandowski lämnade både EM 2016 och VM 2018 mållös.
  • Lewandowski har givetvis kapacitet att smälla in fyra bollar på 20 minuter här. Om han har sin dag och får rätt bollar.
Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:1,6 hos Betsafe
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Måndag 14/6 kl 18:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Lördag 12/6 kl 08:00
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.