Qatar mot Abu Dhabi. Eller PSG mot Manchester City. Två av världens rikaste klubbar med flera av världens bästa spelare ställs mot varandra i semifinal i årets Champions League och vi ser verkligen fram emot den här holmgången där vi har plockat ut en vinnare i vårt speltips inför matchen.

Speltips
Speltips:PSG vinner första mötet
Odds:3,3 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Hajper här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 28/4 kl 21:00

Embed from Getty Images

De känns på något sätt som att det var skrivet i stjärnorna att just de här två klubbarna skulle ställas mot varandra. De två giganterna med enorma pengar bakom sig som haft stora framgångar inhemskt de senaste åren men som inte lyckats ute i Europa trots deras enorma spelarköp.

Visst, PSG var framme i finalen förra säsongen men de förlorade där och varken PSG eller Manchester City har lyckats vinna Champions League än trots att det är deras stora mål.

PSG:s väg mot semfinalen har inte varit den enklaste. De hamnade i en relativt tuff grupp med RB Leipzig och Manchester United och har sedan i slutspelet slagit ut Barcelona och Bayern München. Långt från den enklaste vägen fram till semifinal.

Nu senast mot Bayern såg de otroligt starka ut när de fullständigt kontrade sönder tyskarna i första mötet och vann med 3-2. Väl hemma i Paris försvarade de sig bra och höll en av Europas starkaste defensiver till ett mål och gick vidare på fler bortamål.

Hemma i ligan har PSG hackat en del och ligger bara tvåa. Men ser vi till senaste tre veckorna har de tre segrar och gjort hela tio mål.

På skadefronten väntas PSG få tillbaka Marquinhos. Han saknades nu senast i helgen men har varit igång på lagets träningar och väntas finnas med från start vilket givetvis blir viktigt för PSG då han står för mycket av deras stabilitet i backlinjen.

City fick slita mot Spurs i helgen

Embed from Getty Images

Manchester City vann tillslut ligacupfinalen mot Tottenham i helgen. Matchen såg ut att gå mot förlängning men Laporte nickade in matchavgörande 1-0 i den 82:a minuten.

Det är däremot svårt att veta vart man har Manchester City just nu. Deras försprång i ligan är så stort att de kan rotera en hel del och saknar motivationen. Det gör det svårt att värdera deras förlust hemma mot Leeds nyligen till exempel.

Men om vi ser till deras viktigare matcher så förlorade de semifinalen i FA-cupen mot Chelsea för två veckor sedan och såg länge ut att spela 0-0 mot Spurs i ligacupfinalen.

Deras väg till semifinalen har även varit relativt enkel. De hamnade i en relativt enkel grupp med Porto, Olympiakos och Marseille och har sedan slagit ut Borussia M’gladbach och Borussia Dortmund i slutspelet. De två lagen ligger femma respektive sjua i bundesliga runt 20 poäng bakom Bayern München.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Bör inte betala 3,3 på hemmaplan

Embed from Getty Images

City har nu endast gjort sex mål de senaste fem matcherna och samtidigt släppt in mål i fyra av deras sex senaste. Men frågan är om de kan växla upp här i Champions League och skrämma bort sitt CL-spöke som kommer varje vår?

Sedan Pep Guardiola tog över City har de åkt ut mot Monaco, Liverpool, Tottenham och nu senast mot Lyon i Champions League och fram till den här säsongen hade de aldrig tagit sig förbi kvartsfinalerna.

Inte heller under hans tre säsonger i Bayern Münhen tog sig Peps lag förbi semifinalerna trots att de var regerande Champions League-mästare när han tog över.

Oddsmässigt får vi endast 1,6 på avancemang för City och 2,6 på PSG. Men vi väljer att vända oss mot första mötet och spelar att PSG vinner första matchen där vi får fina 3,3 gånger pengarna.

Vi håller med om att City är favoriter till avancemang. Men ett skadefritt PSG bör inte betala 3,3 på hemmaplan även om de möter City och vi tar därför rygg på fransmännen där.

För och emot speltipset:

  • PSG har imponerat i CL och slagit ut både Barcelona och Bayern München under våren.
  • City har hackat även i viktiga matcher senaste veckorna.
  • City har endast gjort sex mål fem senaste matcherna och släppt in mål i fyra av de sex senaste.
  • City har en otrolig bred och stark trupp som har alla möjligheter att vinna här.
Speltips
Speltips:PSG vinner första mötet
Odds:3,3 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Hajper här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 28/4 kl 21:00

Oddsjämförelse inför Paris Saint-Germain – Manchester City 28/4 2021:


Oddset framtaget: Måndag 2674 kl 10:10
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.