Jose Mourinho och hans nya lag Tottenham tar emot hans gamla lag Chelsea två dagar innan julafton och vi har plockat ut en vinnare i vårt speltips inför matchen.

Speltips
Speltips:Tottenham, rak etta
Odds:2,45 hos Betsson
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 22/12 kl 17:30

Embed from Getty Images

Jose Mourinho har fått en fin start i Tottenham. De har vunnit fem av de sju första matcherna och förlusterna har kommit på bortaplan mot Bayern München samt Manchester United. Mot Bayern München vilades dessutom flera nyckelspelare som till exempel Harry Kane, Dele Alli samt Serge Aurier då Spurs redan var klara för avancemang.

Hemma på White Hart Lane har de gjort hela tolv mål på de tre första matcherna under Morinho och laget har verkligen fått en nytändning.

Gästande Chelsea har varit en av höstens stora positiva överraskningar och hade till exempel sju raka under segrar under september/oktober men efter det har det kommit grus i Frank Lampards maskineri.

Över de elva senaste matcherna har de endast vunnit fyra och de har även förlorat mot flera väldigt svaga lag och deras tidigare så fina offensiv har gått i baklås då de blivit nollade av både West Ham och Bournemouth hemma på Stamford Bridge de senaste veckorna.

Här nedanför ser ni formen för de båda lagen:
[skillbar title=’Spurs 10 senaste: 20/30 poäng.’ percentage=’66.6′ color=’#0A1C56′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Spurs 5 senaste hemma: 13/15 poäng.’ percentage=’86.6′ color=’#0A1C56′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Chelsea 10 senaste: 14/30 poäng.’ percentage=’46.6′ color=’#034694′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Chelsea 5 senaste borta: 7/15 poäng.’ percentage=’46.6′ color=’#034694′ show_percent=’true’]

Ingen seger borta mot Spurs sedan 2014

Embed from Getty Images

Chelsea har ingen seger, två oavgjorda och fyra förluster på de sex senaste bortamatcherna mot Spurs. Senaste segern borta mot Spurs kom 2014 och senast de fick med sig ett kryss var 2017.

Vi tror verkligen på Tottenham här och vi får i skrivande stund 2,45 gånger pengarna på Spurs vilket motsvarar en sannolikhet på 40%. Vi ger Spurs bättre chans än det och synar gärna Betsson på 2,45 på Spurs.

För och emot speltipset:

  • Spurs starka form – speciellt på hemmaplan.
  • Mourinho extra motiverad att vinna mot sin tidigare klubb.
  • Chelseas svaga form.
  • Tidigare under säsongen spelade Chelsea riktigt bra på bortaplan.
  • Chelsea har ett starkt lag som mycket väl kan ta poäng här om de kommer upp i nivå.
Speltips
Speltips:Tottenham, rak etta
Odds:2,45 hos Betsson
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 22/12 kl 17:30
Oddset framtaget: Fredag 20/12 kl 13:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.