Ett skadeskjutet Tottenham tar emot Liverpool under lördagskvällen och frågan är om Jose Mourinho och hans mannar kan bli första laget att vinna mot Liverpool den här säsongen i Premier League?

Speltips
Speltips:Liverpool
Odds:1,74 hos Betsson
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 11/1 kl 18.30

Embed from Getty Images

Tottenham fick en injektion i samband med Jose Mourinhos intåg i klubben men effekten var kortvarig. Efter de tre inledande segrarna har det börjat gå allt tyngre och på de fem senaste matcherna har de endast en seger (hemma mot Brighton).

De har även flera skador som stör, inte minst den på Harry Kane. Utöver lagets egentligen enda riktiga målskytt saknas även Moussa Sissoko, Tanguy Ndombele, Hugo Lloris, Danny Rose samt Ben Davies. De har däremot fått tillbaka Son som avtjänat sin avstängning efter det onödiga röda kortet mot Chelsea just innan julafton. Han var även med i FA-cupen nu senast där Spurs endast fick 1-1 mot Middlesbrough trots en stark startelva.

På hemmaplan har de visserligen spelat bättre fotboll men frågan är om det räcker då Kane är borta och Liverpool står på andra sidan?

Fortsätter rada upp segrar

Embed from Getty Images

Liverpool ställde ut ett väldigt reservbetonat lag i FA-cupen trots att de mötte lokalrivalerna Everton. Trots att de mer eller mindre enbart spelade med rotationsspelare vann de med 1-0. Det betyder att alla viktiga spelare har fått vila sedan 2 januari och borde vara fräscha här.

Liverpools form är som alla känner till hysterisk. Om man inte räknar in 5-0-förlusten mot Aston Villa i ligacupen då Liverpool ställde upp med enbart ungdomsspelare på de samtidigt spelade klubblags-VM i Qatar har Liverpool elva raka segrar med 25-4 i målskillnad.

Tidigare var defensiven ett problem då de alltid släppte in minst ett mål men de har fått ordning även där och hållit nollan i fem raka matcher nu.

Här nedanför ser ni formen för de båda lagen:
[skillbar title=’Spurs 10 senaste: 14/30 poäng.’ percentage=’46.6′ color=’#0A1C56′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Spurs 5 senaste hemma: 12/15 poäng.’ percentage=’80’ color=’#0A1C56′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Liverpool 10 senaste: 27/30 poäng.’ percentage=’90’ color=’#C8102E’ show_percent=’true’] [skillbar title=’Liverpool 5 senaste borta: 12/15 poäng.’ percentage=’80’ color=’#C8102E’ show_percent=’true’] (förlusten var i ligacupen med enbart ungdomsspelare då laget var i Qatar för klubblags-VM.)

Bara en seger mot Liverpool på över sju år

Liverpool har även ett övertag på Spurs när vi ser till inbördes möten. De har fyra raka segrar och sedan november 2012 har Tottenham enbart vunnit en match mot Liverpool.

Vi kommer förmodligen se ett Tottenham som trots hemmaplan kommer spela väldigt defensivt med tanke på motståndet och avsaknaden av Kane. Men Liverpool blir mest troligt för svåra och vi får 1,74 gånger pengarna på en seger för Liverpool hos Betsson.

Det kan jämföras med 1,66 hos Bet365 och inget bolag med svensk spellicens ligger högre i skrivande stund.

För och emot speltipset:

  • Liverpool nästan oslagbara just nu.
  • Liverpool har vilat – det har inte Spurs.
  • Förkrossande statistik i inbördes möten.
  • Risk att Spurs stänger ytorna totalt och kan tvinga fram ett resultat på hemmaplan.
Speltips
Speltips:Liverpool
Odds:1,74 hos Betsson
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 11/1 kl 18.30
Oddset framtaget: Torsdag 9/1 kl 16:20
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.