Vi kliver ut med ett tidigt speltips inför SHL-mötet mellan Leksand och Örebro på torsdag då ett spelbolag sitter kvar på sitt oväntat höga öppningsodds när andra redan har sänkt sina odds.

Speltips
Speltips:Örebro, rak tvåa
Odds:2,3 hos Interwetten
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 16/1 kl 19:00

Embed from Getty Images

Leksand har plockar två raka segrar men de har båda kommit efter straffar mot Linköping respektive Rögle. Innan det hade de endast en seger på de sju senaste matcherna. Viktig faktor i de två senaste segrarna är Jonas Ahnelöv som gjort tre mål i de två matcherna och står på fyra mål på de fem senaste matcherna nu.

Hemma i Tegera Arena har Leksand sju segrar och nio förluster den här säsongen.

SHL:s bästa bortalag

För motståndet under torsdagen väntar Örebro som fortsätter spela bra ishockey trots alla tvivlare som tror att det snart ska ta stopp för överraskningslaget. Imponerande 5-3 mot Frölunda blev det nu senast vilket var Örebros fjärde raka seger.

Örebro är dessutom SHL:s bästa bortalag. De har vunnit nio av 16 bortamatcher och hela åtta av de segrarna har varit trepoängare.

Mot just Leksand har de även vunnit säsongens båda matcher. Först 5-3 på bortaplan och nu senast just innan jul vann de på hemmaplan med 4-2.

Här nedanför ser ni formen för de båda lagen:
[skillbar title=’Leksand 10 senaste: 11/30 poäng.’ percentage=’36.6′ color=’#26348c’ show_percent=’true’] [skillbar title=’Leksand 5 senaste hemma: 8/15 poäng.’ percentage=’53.3′ color=’#26348c’ show_percent=’true’] [skillbar title=’Örebro 10 senaste: 17/30 poäng.’ percentage=’56.6′ color=’#e3022b’ show_percent=’true’] [skillbar title=’Örebro 5 senaste borta: 8/15 poäng.’ percentage=’53.3′ color=’#e3022b’ show_percent=’true’]

Ligger kvar när andra sänkt sina odds

När vi går igenom oddsen känns värdet helt klart vara på den raka tvåan som i skrivande stund (måndag morgon) ger 2,3 gånger pengarna. Många spelbolag öppnade under helgen på 2,3 eller 2,25. Men alla bolag har sedan sänkt sina odds och snittet ligger på 2,2 med vissa bolag som ComeOn till exempel nere på 2,15.

Men Interwetten ligger fortfarande kvar på öppningsoddset 2,3 som enda bolag med svensk spellicens.

Oddset 2,3 motsvarar en sannolikhet på 43,4% att Örebro vinner och vi anser att det bör vara högre än det och spelar därför gärna tvåan till 2,3.

För och emot speltipset:

  • Örebro är SHL:s bästa bortalag.
  • Örebro har fyra raka segrar och vunnit båda matcherna mot Leksand denna säsong.
  • Leksand vunnit två raka på straffar och fått självförtroende.
Speltips
Speltips:Örebro, rak tvåa
Odds:2,3 hos Interwetten
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 16/1 kl 19:00
Oddset framtaget: Måndag 13/1 kl 09:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.