2 minuters lÀsning

Vancouver Canucks var pressade att vinna natten mot onsdag nÀr de lÄg under med 3-1 i matcher men de löste en blytung 2-1-seger och serien lever plötsligt. Natten mot fredag har de möjligheten att kvittera matchserien och tvinga fram en sjunde och avgörande match mot Vegas Golden Knights.

Speltips
Speltips:Vegas Golden Knight
Odds:1,8 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 04/9 kl 03:45

Embed from Getty Images

Vegas Golden Knights Àr, helt rÀttvist, en av de stora favoriterna i vÀst. Deras spel bÄde under grundserien och nu i bubblan han verkligen imponerat.

Av alla lag som spelat mer Àn nÄgra enstaka matcher i slutspelet har Vegas bÄde högst xG och lÀgst xGA. De vÀntas göra 3,34 mÄl i snitt per match de spelar under slutspelet och endast slÀppa in 2,2.

De har Àven hittat rÀtt mot Vancouver dÀr de mer eller minder dominerar matchserien hur man Àn mÀter. De har avlossat 59,01% av alla skott i matchserien, har en Corsi pÄ 58,07%, de har noterats för 59,67% av mÄlchanserna samt 59,48% av de riktigt farliga mÄlchanserna.

NÀr vi ser till lagens xG i den hÀr slutspelsserien över fem matcher har Vegas förvÀntats göra 3,548 mÄl per match jÀmfört med Vancouvers 2,25.

43-17 i skott i match fem

Embed from Getty Images

NÀr Vegas hade chansen att stÀnga matchserien i match fem skrapade Vancouver endast ihop 17 skott pÄ mÄl jÀmfört med Vegas 43 och de hade en sin lÀgsta xG sett till hela serien pÄ ynka 1,21 om vi mÀter över hela matchen inklusive powerplay.

Inför den femte matchen stÀngde Vegas pÄ snittoddset 1,66 och marknadshögsta var 1,7. Men nu ett par timmar efter match fem nÀr Betsson slÀppte sina odds stÀllde de ut 1,8.

Visst, Vegas förlorade match fem. Men de gjort samtidigt sin bÀsta match under hela serien sett till den underliggande statistiken. Vancouver kan inte rÀkna med att Demko som ersatte skadade Markström i mÄlet ska rÀdda 97,7% av alla skott varje kvÀll.

Under grundserien fick Demko chansen i 27 matcher och hade en rÀddningsprocent pÄ 90,5.

Vi vÀljer dÀrför att kliva in tidigt och syna Betsson pÄ deras 1,8 pÄ Vegas och förvÀntar oss att oddset kommer sjunka nÀrmare nedslÀpp.

För och emot speltipset:

  • Vegas har extremt imponerande underliggande statistik.
  • Vancouver kan inte rĂ€kna med 97,7% rĂ€ddningsprocent varje match.
  • Vancouver mĂ„ste vinna för att sĂ€songen inte ska ta slut.

Annons:

Testa spela hos Bethard

Höga odds pÄ de största ligorna hos Bethard.

Speltips
Speltips:Vegas Golden Knight
Odds:1,8 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 04/9 kl 03:45
Oddset framtaget: Tisdag 2/9 kl 09:15
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.