Vancouver Canucks var pressade att vinna natten mot onsdag när de låg under med 3-1 i matcher men de löste en blytung 2-1-seger och serien lever plötsligt. Natten mot fredag har de möjligheten att kvittera matchserien och tvinga fram en sjunde och avgörande match mot Vegas Golden Knights.

Speltips
Speltips:Vegas Golden Knight
Odds:1,8 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 04/9 kl 03:45

Embed from Getty Images

Vegas Golden Knights är, helt rättvist, en av de stora favoriterna i väst. Deras spel både under grundserien och nu i bubblan han verkligen imponerat.

Av alla lag som spelat mer än några enstaka matcher i slutspelet har Vegas både högst xG och lägst xGA. De väntas göra 3,34 mål i snitt per match de spelar under slutspelet och endast släppa in 2,2.

De har även hittat rätt mot Vancouver där de mer eller minder dominerar matchserien hur man än mäter. De har avlossat 59,01% av alla skott i matchserien, har en Corsi på 58,07%, de har noterats för 59,67% av målchanserna samt 59,48% av de riktigt farliga målchanserna.

När vi ser till lagens xG i den här slutspelsserien över fem matcher har Vegas förväntats göra 3,548 mål per match jämfört med Vancouvers 2,25.

43-17 i skott i match fem

Embed from Getty Images

När Vegas hade chansen att stänga matchserien i match fem skrapade Vancouver endast ihop 17 skott på mål jämfört med Vegas 43 och de hade en sin lägsta xG sett till hela serien på ynka 1,21 om vi mäter över hela matchen inklusive powerplay.

Inför den femte matchen stängde Vegas på snittoddset 1,66 och marknadshögsta var 1,7. Men nu ett par timmar efter match fem när Betsson släppte sina odds ställde de ut 1,8.

Visst, Vegas förlorade match fem. Men de gjort samtidigt sin bästa match under hela serien sett till den underliggande statistiken. Vancouver kan inte räkna med att Demko som ersatte skadade Markström i målet ska rädda 97,7% av alla skott varje kväll.

Under grundserien fick Demko chansen i 27 matcher och hade en räddningsprocent på 90,5.

Vi väljer därför att kliva in tidigt och syna Betsson på deras 1,8 på Vegas och förväntar oss att oddset kommer sjunka närmare nedsläpp.

För och emot speltipset:

  • Vegas har extremt imponerande underliggande statistik.
  • Vancouver kan inte räkna med 97,7% räddningsprocent varje match.
  • Vancouver måste vinna för att säsongen inte ska ta slut.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Vegas Golden Knight
Odds:1,8 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 04/9 kl 03:45
Oddset framtaget: Tisdag 2/9 kl 09:15
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.