Växjö stod för en minst sagt imponerande vändning nu senast borta mot Färjestad. De låg under med 3-0 men efter fyra raka mål fick de med sig två poäng. Nu får vi se om det var en urladdning som ger Växjö energi eller en urladdning som banar vägen för en plattmatch mot Leksand?

Speltips
Speltips:Dubbelchans X2
Odds:2,48 hos Unibet
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 25/1 kl 18:00

Embed from Getty Images

Växjö ligger inför lördagens matcher på den sista playin-platsen med tre poäng ner till Brynäs och tio poäng upp till Skellefteå på 6:e platsen som betyder direktplats i kvartsfinalen.

Segern mot Färjestad var den andra raka som Växjö lyckades vinna efter förlängning. Innan de två matcherna hade de även tre raka förluster vilket betyder att deras senaste trepoängare kom den 4 januari.

Hemma i Vida Arena har Växjö förlorat två raka matcher och under de senaste 137 minuterna aktivt spel på hemmaplan har de endast gjort ett mål.

Här nedanför ser ni formen för de båda lagen:

[skillbar title=’Växjö 10 senaste: 16/30 poäng.’ percentage=’53’ color=’#041e42′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Växjö 5 senaste hemma: 9/15 poäng.’ percentage=’60’ color=’#041e42′ show_percent=’true’] [skillbar title=’ 10 senaste: 11/30 poäng.’ percentage=’36’ color=’#26348c’ show_percent=’true’] [skillbar title=’ 5 senaste borta: 6/15 poäng.’ percentage=’40’ color=’#26348c’ show_percent=’true’]

Formstarkt Leksand trots förlust senast

Gästande Leksand har uppvisat fin form den senaste tiden. De hade vunnit tre av de fyra senaste matcherna när de i torsdags tog emot Djurgården på hemmaplan. Där tog det däremot tvärstopp då de låg under med 4-0 redan efter första perioden. De snyggade visserligen till siffrorna och föll med 4-2 men en klar besvikelse.

Embed from Getty Images

Roger Melin var däremot nöjd med hur laget svarade efter den tunga starten och berömde laget för de två avslutande perioderna.

Leksand har även haft lättare på bortaplan den här säsongen där pressen förmodligen inte väger lika tungt på deras axlar. Leksand är SHL:s sämsta hemmalag men 11:e bästa bortalag. Ser vi till bortamatcherna under 2020 är de SHL:s femte bästa bortalag.

Leksand lyckades även vinna säsongens första bortamatch mot Växjö i oktober med siffrorna 4-2.

Tredje bäst i SHL under 2020

En annan intressant detalj är när vi ser lagens Corsi där Leksand under 2020 faktiskt är SHL:s tredje bästa lag samtidigt som Växjö inte ens når upp till 50%.

Vi tror att Leksand underskattas här av spelbolagen där det finns en övertro på Växjö. Vi ser det bästa värdet i dubbelchansen X2 som betalar 2,48 hos Unibet. Det betyder att vi vinner pengar om Leksand vinner eller om matchen går till förlängning.

Samma spel betalar endast 2,1 hos ComeOn och snittet bland spelbolagen ligger på 2,25 vilket talar om värdet på spelet hos Unibet till 2,48.

För och emot speltipset:

  • Leksand starkare än många tror, speciellt på bortaplan.
  • Växjö haft problem på hemmaplan.
  • Växjö är ett bättre lag och får de med sig energi från vändningen mot Färjestad kommer de vinna.
Speltips
Speltips:Dubbelchans X2
Odds:2,48 hos Unibet
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 25/1 kl 18:00
Oddset framtaget: Fredag 24/1 kl 09:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.