Det är en urholkad Premier League-omgång på grund av FA-cupen men vi bjuds på ett Londonderby från ett öde London Stadium i östra London där West Ham tar emot Arsenal som fått vind under sina vingar.

Speltips
Speltips:Arsenal
Odds:2,55 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 21/3 kl 16:00

Embed from Getty Images

West Ham gör en otroligt stark säsong. Förra säsongen kom de på 16:e plats och hade inte många poängs marginal till nedflyttningsplatserna. Den här säsongen jagar de en plats i Champions League eller Europa League.

Men när de ställts mot tuffare motstånd de senaste veckorna har däremot förlusterna kommit. De föll med 2-1 borta mot Manchester City och nu senast med 1-0 borta mot Manchester United. Inget att skämmas över givetvis, men alla poängtapp svider när man jagar en Europaplats.

Hemma i östra London trivs däremot The Hammers. Faktum är att de är Premier Leagues näst bästa hemmalag med åtta segrar, tre oavgjorda och tre förluster på hemmaplan den här säsongen.

Ser vi till deras fem senaste hemmamatcher har de fyra segrar och en förlust och de har hållit nollan i tre av matcherna.

Men West Ham har haft en del studsar på sin sida på just hemmaplan. Deras xPTS på hemmaplan är ”bara” ligans sjunde bästa. Ser vi till xG rankas de som nionde bästa hemmalag och xGA ligans elfte bästa hemmalag.

Hittat formen efter tung period

Embed from Getty Images

Gästande Arsenal hade en bedrövlig period från mitten av januari till slutet av februari där de över tio matcher hade tre segrar, tre oavgjorda och fyra förluster.

Sedan dess har de nu fyra segrar och en oavgjord över deras fem senaste matcher. Arsenal ska däremot spela i Europa League nu ikväll (torsdag) men det borde inte påverka helgens match för mycket.

Dels spelas den hemma i London så de slipper resan samt de har en stark 3-1-ledning att gå på. Oddsen för Arsenal att gå vidare till nästa runda är 1,006 så de har med andra ord marginal att snurra på sitt lag för att komma redo till helgen.

Nu senast stod de för ett starkt derby där de vände 0-1-underläget mot Tottenham till seger 2-1. De ligger nu bara fyra poäng bakom sina rivaler från norra London i tabellen och det om något är en morot värd att kämpa för.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Vunnit sex av sju senaste mot West Ham

Embed from Getty Images

Arsenal har även fin historik mot just West Ham. När lagen möttes i september vann de med 2-1 och Arsenal har vunnit tre raka och sex av de sju senaste mot West Ham. Senaste mötet på London Stadium vann Arsenal med klara 3-1 bara någon månad innan publiken försvann från arenorna.

Vi väljer att spela Arsenal till 2,55 gånger pengarna här trots West Hams starka spel på hemmaplan.

Arsenal har trots den tunga tabellplaceringen Premier Leagues femte högsta xG samt tredje lägsta xGA på bortaplan. Med självförtroendet från bortasegern mot Leicester, derbysegern mot Spurs och avancemanget i Europa League tar vi rygg på dem här.

För och emot speltipset:

  • Arsenal har starka underliggande siffror på bortaplan.
  • Arsenal har bra självförtroende efter några tunga segrar senaste tiden.
  • West Ham är starka på hemmaplan.
  • Arsenal har alltid en besvikelse i bakfickan.
Speltips
Speltips:Arsenal
Odds:2,55 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 21/3 kl 16:00

Oddsjämförelse West Ham – Arsenal 21 mars 2021:


Oddset framtaget: Torsdag 18/3 kl 09:40
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.