Ett otroligt formstarkt Leksand siktar på att bygga vidare på sitt fina spel inför slutspelet när de reser till Jönköping med möjligheten att skjuta HV71 till negativt kval. Det är upplagt för att bli en riktig rysare i Husqvarna Garden Center.

Speltips
Speltips:Under 5,5 mål ordinarie speltid
Odds:1,9 hos 888 Sport
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 23/3 kl 18:00

Leksand flyger verkligen fram just nu. Nu senast i lördags vann de med 2-1 mot Luleå och segern var deras femte raka och över deras elva senaste matcher har de vunnit tio.

Även när vi ser till spelet på bortaplan har de fem raka segrar vilket även inkluderar tunga segrar mot toppmotståndare som Växjö. Skellefteå och Örebro.

Ska man lyfta fram något negativt är däremot att deras Corsi% har sjunkit senaste månaden om vi ser till ett rullande snitt över deras fem senaste matcher är det idag 44,42% jämfört med toppnoteringen i januari på 60,22% samt 52,95% för ganska exakt en månad sedan.

Förlorat åtta raka matcher

Hemmalaget HV71 var på väg mot en blytung trepoängare mot bottenkonkurrenten Brynäs i lördags men i slutet av tredje perioden släppte de in kvitteringspucken och på övertid avgjorde Brynäs och tog bonuspoängen.

Men trots detta har HV71 en chans att slippa negativt kval då krävs ett mirakel och en förutsättning är givetvis att de börjar med att ta tre poäng här.

För att undvika negativt kval behöver de gå förbi Oskarshamn och Brynäs som ligger sju respektive nio poäng före och HV71 har fyra matcher kvar att spela, alltså tolv möjliga poäng.

Men formen är usel och förlusten mot Brynäs var deras åttonde raka torsk.

HV71 har även stora problem att hitta rätt i sin offensiv. På deras fem senaste matcher har de endast gjort fem mål. Med målproduktion på den nivån är det svårt att vinna matcher.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Spelbolagen prisat in 1X2-marknaden rätt

Enligt oss har spelbolagen prisat in 1X2-marknaden väldigt bra här. Möjligen ett litet värde på en skrällseger för HV71 men vi ser istället bättre värde på underspelet där vi får 1,9 gånger pengarna på under 5,5 mål på ordinarie speltid hos 888 Sport.

Vi ser att det blir allt tightare matcher nu när grundserien går mot sitt slut och poängen blir viktigare för många av lagen runt olika streck. Ser vi till helgens matcher gick alla tre under den lägre linan 4,5 mål till exempel.

För HV71 har fem raka matcher gått under 5,5 mål med ett målsnitt på 3,2 per match. För Leksand har tre raka och sju av de elva senaste gått under 5,5 mål.

När lagen mötts tidigare har sju av de tio senaste matcherna gått under 5,5 mål och med tanke på hur mycket som står på spel för HV71 lär det bli tillknäppt här, precis som i deras senaste matcher när de varit intryckta med ryggen mot väggen.

För och emot speltipset:

  • HV71 har fem raka matcher under 5,5 mål med ett snitt på endast 3,2 mål per match.
  • Leksand har gått under 5,5 mål i sju av de elva senaste.
  • Ser en tillknäppt matchbild med ett pressat HV71.
  • Leksand har många fina urladdningar på bortaplan där de öser in mål.
Speltips
Speltips:Under 5,5 mål ordinarie speltid
Odds:1,9 hos 888 Sport
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 23/3 kl 18:00

Oddsjämförelse HV71 – Leksand 23 mars 2021:


Oddset framtaget: Måndag 22/3 kl 08:40
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.