Brighton charmade många tidigare under säsongen men sedan början av december har de endast en seger över de 14 senaste matcherna och om de inte vänder skeppet snart ligger de på en nedflyttningsplats. Kan de plocka viktiga poäng borta mot Wolves?

Speltips
Speltips:Wolverhampton
Odds:1,68 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 7/3 kl 16:00

Embed from Getty Images

Inför helgens omgång skiljer det endast en poäng mellan Brighton och en nedflyttningsplats och ser vi formkurvan över de fem senaste omgångarna har inget lag i ligan tagit färre poäng än Brighton. Bournemouth som ligger på just den sista nedflyttningsplatsen har till exempel tagit sju poäng över de fem senaste omgångarna jämfört med Brightons tre.

Det börjar med andra ord bli väldigt stressat i Brighton och en vändning måste komma nu. Ska men leta något glädjande har de spelat oavgjort i deras två senaste bortamatcherna även om West Ham och Sheffield United stod för motståndet.

Formstarkt Wolves med siktet uppåt

Embed from Getty Images

Nu på lördag väntar ett betydligt starkare motstånd i Wolverhampton som jagar den sista Champions League-platsen. Den kan antingen nås genom att vinna Europa League eller sluta topp fyra eller fem beroende på hur Manchester Citys överklagan går.

De är fortfarande kvar i Europa League-slutspelet och ligger endast tre poäng från fyran Chelsea och samma poäng som femman Manchester United.

Nu senast vann de imponerande med 3-2 borta mot Tottenham och i Europa League slog de precis ut Espanyol med totalt 6-3. Över deras fyra senaste omgångar har de gjort hela tolv mål och de har samtidigt hållit nollan i fyra av deras sex senaste matcher.

Det är inte ofta vi går på en favorit här på Dagensbetting men här måste vi nästan det. Hos Coolbet får vi 1,68 på den raka ettan. Vi ser inte att Brighton orkar stå upp mot offensivt skicka Wolves med både Jota och Jimenez i god form.

För och emot speltipset:

  • Brighton är PL:s formsvagaste lag.
  • Wolverhampton har fått igång både offensiven och defensiven.
  • Brighton har trots allt får med sig en del oavgjorda senaste veckorna.

Lagens form:

[skillbar title=’ 10 senaste:Wolves 15/30 poäng.’ percentage=’50’ color=’#fdba0b’ show_percent=’true’] [skillbar title=’ 5 senaste hemma:Wolves 8/15 poäng.’ percentage=’53’ color=’#fdba0b’ show_percent=’true’] [skillbar title=’ 10 senaste:Brighton 8/30 poäng.’ percentage=’26’ color=’#005DAA’ show_percent=’true’] [skillbar title=’ 5 senaste borta:Brighton 2/15 poäng.’ percentage=’13’ color=’#005DAA’ show_percent=’true’]
Speltips
Speltips:Wolverhampton
Odds:1,68 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 7/3 kl 16:00
Oddset framtaget: Fredag 6/3 kl 09:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.