Allsvenska omstarten närmar sig. Nu väntar vi alla på avspark den 14 juni men när vi inväntar det har vi på Dagensbetting.se passat på att ta fram en video som visar vilka klubbar som tagit flest poäng i Allsvenskan sedan säsongen år 2000.

Söndag den 14 juni sparkar äntligen Allsvenskan 2020 igång om än utan publik. Premiäromgången ser ut enligt följande:

Söndag 14 juni:
12:00 IK Sirius – Djurgårdens IF
14:30 IFK Norrköping – Kalmar FF
14:30 IFK Göteborg – IF Elfsborg
17:30 Örebro SK – AIK
17:30 Hammarby IF – Östersunds FK

Måndag 15 juni:
19:00 Falkenbergs FF – BK Häcken
19:00 Helsingborgs IF – Varbergs BoIS
19:00 Malmö FF – Mjällby AIF

Se videon här:

Videon vi skapat visar tydligt olika lags storhetsperioder, uppgångar och fall. Noterbart är även att flera av de riktigt stora lagen har någon säsong i Superettan under den här perioden vilket tydligt syns i videon.

Klippet visar även en väldigt spännande strid i botten över de lagen som endast gjort en eller någon enstaka säsong i Allsvenskan. Vilket är egentligen det laget som tagit minst poäng av samtliga lag i Allsvenskan under 2000-talet?

Det är även spännande att se hur otroligt jämn Allsvenskan är. Efter vi tagit data från hela 2000-talet landar till exempel Häcken, Örebro samt Hammarby alla inom en poängs marginal med 623 respektive 622 poäng.

Det är även en tydlig toppduo som visat sig genomgående stark under den här perioden och det är Malmö FF och AIK som sticker ut i toppen. Även om IFK Göteborg, Elfsborg samt Djurgården ligger inom slagavstånd.


Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.