1 minut lÀsning

Allsvenska omstarten nÀrmar sig. Nu vÀntar vi alla pÄ avspark den 14 juni men nÀr vi invÀntar det har vi pÄ Dagensbetting.se passat pÄ att ta fram en video som visar vilka klubbar som tagit flest poÀng i Allsvenskan sedan sÀsongen Är 2000.

Söndag den 14 juni sparkar Àntligen Allsvenskan 2020 igÄng om Àn utan publik. PremiÀromgÄngen ser ut enligt följande:

Söndag 14 juni:
12:00 IK Sirius – DjurgĂ„rdens IF
14:30 IFK Norrköping – Kalmar FF
14:30 IFK Göteborg – IF Elfsborg
17:30 Örebro SK – AIK
17:30 Hammarby IF – Östersunds FK

MĂ„ndag 15 juni:
19:00 Falkenbergs FF – BK HĂ€cken
19:00 Helsingborgs IF – Varbergs BoIS
19:00 Malmö FF – MjĂ€llby AIF

Se videon hÀr:

Videon vi skapat visar tydligt olika lags storhetsperioder, uppgÄngar och fall. Noterbart Àr Àven att flera av de riktigt stora lagen har nÄgon sÀsong i Superettan under den hÀr perioden vilket tydligt syns i videon.

Klippet visar Àven en vÀldigt spÀnnande strid i botten över de lagen som endast gjort en eller nÄgon enstaka sÀsong i Allsvenskan. Vilket Àr egentligen det laget som tagit minst poÀng av samtliga lag i Allsvenskan under 2000-talet?

Det Ă€r Ă€ven spĂ€nnande att se hur otroligt jĂ€mn Allsvenskan Ă€r. Efter vi tagit data frĂ„n hela 2000-talet landar till exempel HĂ€cken, Örebro samt Hammarby alla inom en poĂ€ngs marginal med 623 respektive 622 poĂ€ng.

Det Ă€r Ă€ven en tydlig toppduo som visat sig genomgĂ„ende stark under den hĂ€r perioden och det Ă€r Malmö FF och AIK som sticker ut i toppen. Även om IFK Göteborg, Elfsborg samt DjurgĂ„rden ligger inom slagavstĂ„nd.


Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.