Flertalet ligor som Allsvenskan, Premier League och La Liga hoppas köra igång under slutet av maj eller juni. Men i Nederländerna lämnade regeringen beskedet att Eredivisie stoppas till minst 1 september. Nu är frågan om andra länders regeringar följer efter.

Det är Fotbollskanalen som hänvisar till nederländska tidningarna Algemeen Dagblad samt De Telegraaf som uppgifterna kommer från.

Enligt dem har regeringen lämnat beskedet att inga matcher får spelas, varken med eller utan publik fram innan 1 september. Det är därför väldigt oklart om den påbörjade säsongen kan slutföras eller om de tvingas stryka den för att starta en ny säsong den 1 september.

– Ja, det är surt, men vi kan inte undgå det, säger premiärministern Mark Rutte enligt AD.

Groningen-svensken Gabriel Gudmundsson var överraskad av beskedet.

– Jag blev lika chockad som du. Jag satt hemma hos min mamma och såg notisen på Fotbollskanalen, jag hade ingen aning alls, säger han till Fotbollskanalen.

Svårt spela klart säsongen

Embed from Getty Images

UEFA har tidigare sagt att de ligor som inte gör sitt yttersta för att avsluta påbörjade ligor kan uteslutas från Europaspel nästa säsong. Däremot bör detta inte vara något problem här då det inte är klubbarna eller ligan som tagit beslutet utan regeringen. Klubbarna kan med andra ord inte göra någonting åt det åt bör därför inte heller straffas av UEFA.

Igår under tisdagen hade UEFA ett stort möte med de 55 medlemsförbunden för att diskutera hur man ska göra för att både landslags- samt klubblagsfotbollen ska få schemat att gå ihop efter Corona.

Men med tanke på att EM ligger nästa sommar och ligorna kan starta tidigast i september kommer det bli extremt tight om de även ska få in matcherna som de inte hann spela på den här säsongen.

Läs mer: Se gärna vår nya guide över olika bettingmarknader.

Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.