Italien är ett av de länderna i världen som drabbats hårdast av Coronaviruset men nu har landets premiärminister Giuseppe Conte bekräftat när Serie A är tillbaka dels i full träning och när matcherna kan återupptas.

Det var väldigt jämnt i toppen av Serie A när de tvingades blåsa av säsongen tillfälligt. Juventus toppade en poäng före Lazio och runt Europaplatserna var det ett riktigt getingbo.

Med tanke på hur hårt Italien drabbats av Corona har det länge setts som en omöjlighet att återuppta säsongen men nu tänds ett hopp för alla fans.

Enligt The Mirror kan lagen börja träna den 18 maj och dra igång med matcherna igen den 2 juni.

– Ni har alla visat styrka, mod och tagit ansvar. Nu inleds fasen med att leva med viruset för alla och vi måste vara medvetna om att under fas två så finns en risk att kurvan stiger i vissa delar av landet, säger Conte.

Enligt The Mirror väntas även Premier League vara tillbaka i full träning i maj och köra igång med matcher 8 juni.

Jämn och tät tabell

Embed from Getty Images

Om ligan kommer igång igen är det minst sagt viktiga poäng som de ska spela om. Runt den sista Europa League-kvalplatsen finns det fem lag som slåss om en plats som ligger inom fem poäng.

Även runt Champions League-platserna är det jämnt där Roma ligger tre poäng bakom Atalanta som har den sista Champions League-platsen just nu.

Runt nedflyttningsstrecket är även där riktigt jämnt. Genoa ligger till exempel ovanför strecket endast på grund av bättre målskillnad och Lecce som ligger på nedflyttningsplats har fyra lag ovanför sig inom tre poäng.

Så här ser tabellen ut inför när Serie A kan återupptas.

1. Juventus 63 p
2. Lazio 62 p
3. Inter 54 p
4. Atalanta 48 p
5. Roma 45 p
6. Napoli 39 p
7. Milan 36 p
8. Verona 35 p
9. Parma 35 p
10. Bologna 34 p
11. Sassuolo 32 p
12. Cagliari 32 p
13. Fiorentina 30 p
14. Udinese 27 p
15. Torino 27 p
16. Sampdoria 26 p
17. Genoa 25 p
18. Lecce 25 p
19. SPAL 18 p
20. Brescia 16 p

Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.