2 minuters lÀsning

Italien Àr ett av de lÀnderna i vÀrlden som drabbats hÄrdast av Coronaviruset men nu har landets premiÀrminister Giuseppe Conte bekrÀftat nÀr Serie A Àr tillbaka dels i full trÀning och nÀr matcherna kan Äterupptas.

Det var vÀldigt jÀmnt i toppen av Serie A nÀr de tvingades blÄsa av sÀsongen tillfÀlligt. Juventus toppade en poÀng före Lazio och runt Europaplatserna var det ett riktigt getingbo.

Med tanke pÄ hur hÄrt Italien drabbats av Corona har det lÀnge setts som en omöjlighet att Äteruppta sÀsongen men nu tÀnds ett hopp för alla fans.

Enligt The Mirror kan lagen börja trÀna den 18 maj och dra igÄng med matcherna igen den 2 juni.

– Ni har alla visat styrka, mod och tagit ansvar. Nu inleds fasen med att leva med viruset för alla och vi mĂ„ste vara medvetna om att under fas tvĂ„ sĂ„ finns en risk att kurvan stiger i vissa delar av landet, sĂ€ger Conte.

Enligt The Mirror vÀntas Àven Premier League vara tillbaka i full trÀning i maj och köra igÄng med matcher 8 juni.

JÀmn och tÀt tabell

Embed from Getty Images

Om ligan kommer igÄng igen Àr det minst sagt viktiga poÀng som de ska spela om. Runt den sista Europa League-kvalplatsen finns det fem lag som slÄss om en plats som ligger inom fem poÀng.

Även runt Champions League-platserna Ă€r det jĂ€mnt dĂ€r Roma ligger tre poĂ€ng bakom Atalanta som har den sista Champions League-platsen just nu.

Runt nedflyttningsstrecket Àr Àven dÀr riktigt jÀmnt. Genoa ligger till exempel ovanför strecket endast pÄ grund av bÀttre mÄlskillnad och Lecce som ligger pÄ nedflyttningsplats har fyra lag ovanför sig inom tre poÀng.

SÄ hÀr ser tabellen ut inför nÀr Serie A kan Äterupptas.

1. Juventus 63 p
2. Lazio 62 p
3. Inter 54 p
4. Atalanta 48 p
5. Roma 45 p
6. Napoli 39 p
7. Milan 36 p
8. Verona 35 p
9. Parma 35 p
10. Bologna 34 p
11. Sassuolo 32 p
12. Cagliari 32 p
13. Fiorentina 30 p
14. Udinese 27 p
15. Torino 27 p
16. Sampdoria 26 p
17. Genoa 25 p
18. Lecce 25 p
19. SPAL 18 p
20. Brescia 16 p

Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.