Efter att ha kollat igenom torsdagens matcher och de olika oddsmarknaderna fastnar jag för matchen mellan AaB Ålborg och FC Köpenhamn i danska ligan. Jag anser att spelbolagen har gjort en skev värdering av målmarknaden, och där finns det spelvärde att hämta. Spelet som jag har plockat fram har ett generöst odds på 2,35x pengarna.

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,35 hos Unibet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 23/7 kl 20:00

Den danska ligan (Superligan) är lite speciellt uppbyggd. Den spelas höst/vår med uppehåll i december. Det är 14 lag i serien och alla möter varandra två gånger i grundspelet. De bästa sex lagen i grundspelet gör sedan upp om danska mästerskapstiteln i ett nytt seriespel. De övriga åtta lagen får kämpa om att undvika nedflyttning.

Bara äran kvar att spela för

Embed from Getty Images

Den här matchen är hämtad från serien där de gör upp om mästerskapstiteln. Det är bara kvar två omgångar av serien och det har varit klart sedan en tid att Midtjylland blir danska mästare.

Det är även klart att Köpenhamn kommer att komma tvåa eller trea, och det innebär att de kommer knipa en av Europa League-platserna. Aab Ålborg har egentligen inget kvar att spela om. De ska bara spela om de ska placera sig som fyra, femma eller sexa.

Underlig värdering av målmarknaden

Embed from Getty Images

Det som har fångat mitt intresse i den här matchen är spelbolagens underliga värdering av målmarknaden. Oddsen på underspelen är väldigt höga och jag har svårt att förstå hur oddssättarna har tänkt.

AaB Ålborg har den senaste tiden visat upp ett gediget försvarsspel och hållit nollan i fyra av sina fem senaste ligamatcher. De har dessutom inte gjort så många mål — och det har resulterat i att det har blivit färre än tre mål i AaB Ålborgs fem senaste ligamatcher.

FC Köpenhamn har haft problem med anfallsspelet den senaste tiden, de har bara gjort tre mål på sina fyra senaste ligamatcher. FC Köpenhamn har också varit inblandade i en hel del målfattiga matcher den senaste tiden. Det har blivit färre än tre mål i fem av deras åtta senaste matcher.

Historiskt sett har det också blivit målsnålt när de här lagen har spelat mot varandra. Det har blivit färre än tre mål i fem av sju senaste matcherna mellan lagen.

Jag spelar under 2,5 mål till det generösa oddset 2,35x pengarna. Det är hela 0,16 punkter högre än snittet hos spelbolagen.

För och emot speltipset:

  • Det har blivit färre än tre mål i fem av de sju senaste matcherna mellan AaB Ålborg och FC Köpenhamn
  • AaB Ålborg har hållit nollan i sina fyra senaste ligamatcher
  • Det har blivit färre än tre mål i AaB Ålborgs fem senaste matcher i ligaspelet
  • Det har blivit färre än tre mål i fem av FC Köpenhamns åtta senaste ligamatcher
  • FC Köpenhamn har bara gjort tre mål på sina fyra senaste ligamatcher
  • Inget av lagen har egentligen något att spela för och det är möjligt att försvarsspelet får lida av det

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,35 hos Unibet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 23/7 kl 20:00
Oddset framtaget: Tisdag 21/7 kl 11:57
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.