Det är dags för sista omgången i Primeira Liga och jag har fått upp ögonen för Sporting Braga – FC Porto där gästerna redan har säkrat titeln och har ögonen på den kommande portugisiska cupfinalen. Det bäddar för en underhållande match med stora chanser till ett överraskande slutresultat.

Speltips
Speltips:Braga med insatsen tillbaka vid lika
Odds:2,07 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 25/7 kl 22:15

När jag scannar igenom oddsen till lördagens höjdpunkt i portugisiska Primeira Liga hittar jag stora variationer mellan spelbolagen. Det öppnar upp för oväntade utstick med bra värde att hämta. Jag har hittat flera intressanta spelalternativ, men allra tydligast är det på 1X2- och handikapp-marknaderna.

Jagar tredjeplatsen

Embed from Getty Images

Sporting Braga ligger på fjärde plats i ligan, och en trepoängare är deras enda chans att plocka tredjeplatsen. Braga har vunnit säsongens två tidigare möten mellan lagen, och motivationen bör vara på topp — till skillnad från Porto som är klara seriesegrare och bör lägga störst fokus på cupfinalen nästkommande lördag.

Resultaten har varit lite si och så för Braga den senaste tiden: två vinster, ett kryss och två förluster på de fem senaste matcherna. På hemmaplan har de dock gått obesegrade i tre raka matcher, och nu är det bara tre poäng som gäller för att ha någon som helst chans att plocka tredjeplatsen.

Braga har inte rapporterat några nya skador i truppen och ser ut att ställa upp med bästa möjliga startelvan.

Fokus på cupfinalen

Embed from Getty Images

Porto är klara seriesegrare sedan länge och har inget mer att bevisa när det kommer till ligaspelet. Senaste matchen vann de med 6-1 och frågan är om de inte bjöd på säsongens snyggaste mål vid 5-1. Väl värt att leta upp på Youtube! Sex raka vinster (obesegrade i sju matcher) talar givetvis för Porto, men frågan är om de inte har blivit lite mätta på ligaspelet och lägger allt krut på den kommande cupfinalen.

Det enda betydelsefulla namnet på skadelistan är Sérgio Oliveira, men jag skulle inte bli förvånad om det blir viss rotation i laget för att inte riskera några ytterligare skador inför nästa veckas final mot Benfica.

Intressanta utstick

För den som har följt portugisiska ligan ligger det nära till hands att spela på målmarknaden, som dessutom är min egen favorit att spela på. Braga har gjort sexton mål på de fem senaste matcherna och Porto femton mål på sina senaste fem matcher.

Med sådan statistik lockar det givetvis med ett överspel, och skillnaderna mellan bolagen är stora. Över tre mål i matchen ger 2,13 hos Coolbet medan ComeOn betalar 1,99. Det höga oddset lockar och är säkert inget dåligt spel, men den här gången väljer jag att gå en annan väg.

Resultaten har nämligen inte dragit iväg på samma sätt när de två lagen ställts mot varandra med följande slutsiffror i de senaste mötena: 1-0, 1-2, 1-1, 2-3 och 3-0.

Än mer spännande är oddsen som erbjuds på matchvinnare. I mina ögon bör det med tanke på förutsättningarna vara betydligt jämnare odds mellan lagen, men Porto anses ändå vara relativt stora favoriter.

Den raka hemmasegern betalar som bäst 2,85 som som minst 2,65 — en skillnad på 20 punkter. Porto ger som bäst 2,46 och som sämst 2,30.

Tittar vi på Draw No Bet (insatsen tillbaka vid lika) får vi hela 2,07 på Braga hos Coolbet — till skillnad för Porto som ger 1,77 som bäst. Det oddset på Braga kan jag bara inte motstå.

Jag spelar Braga med insatsen tillbaka vid lika till fina 2,07.

För och emot speltipset:

  • Braga har vunnit de två senaste matcherna mellan lagen
  • Porto har inte vunnit någon av de tre senaste matcherna mellan lagen
  • Braga jagar tredjeplatsen i ligan och Porto har inget att spela för
  • Porto har grym form och vunnit sex raka ligamatcher

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Braga med insatsen tillbaka vid lika
Odds:2,07 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 25/7 kl 22:15
Oddset framtaget: Torsdag 23/7 kl 09:20
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.