Mindre än en månad efter att säsongen 2019-20 tog slut sparkar Arsenal och Liverpool igång den engelska fotbollssäsongen 2020-21 med Community Shield på Wembley och om än inte säsongen tyngsta så är det trots allt en titel på spel.

Speltips
Speltips:Liverpool
Odds:1,7 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 29/8 kl 17:30

Community Shield är utan tvekan den titeln som väger minst i England men när man summerar en karriär för en spelare eller tränare räknas det trots allt som en titel. Så det är inte på något sätt en match som lagen inte bryr sig om även om det inte går att jämföra med att vinna till exempel FA-cupen eller ligan.

Liverpool har även revansch att utkräva då de var på Wembley även förra säsongen för Community Shield. Den gången slutade det med en förlust mot Manchester City efter en straffläggning är Wijnaldum missade sin straff.

Transferfönstret är fortfarande öppet men utöver att Willian kommit till Arsenal har det inte varit några större förändringar som skakar om lagen.

Stark underliggande statistik

Embed from Getty Images

Arsenal och Liverpool möttes tre gånger förra säsongen (två i ligan och ett möte i ligacupen) och Liverpool vann en, Arsenal vann en och cupmötet vann Liverpool efter straffar. Däremot är det värt att notera att i cupmötet roterade Liverpool mer eller mindre hela laget och startade med bland annat fyra tonåringar och varken Alexander-Arnold, Robertson, van Dijk, Salah, Mane eller Firmino var ens med på bänken.

Ser vi till den underliggande statistiken hade Liverpool en total xG över de två ligamatcherna mot Arsenal på 5,01. Det kan jämförs med Arsenals 2,31. Arsenal ska med andra ord vara glada att de lyckades vinna en match mot Liverpool.

Den mathcen de vann på Emirates Stadium vann Liverpool skotten med 24-3, hade 59% bollinnehav och hade nästan dubbelt så hög xG som Arsenal.

Samma odds på Liverpool som i förra säsongens bortamöte

Embed from Getty Images
Om vi blickar till oddsen på deras ligamöten förra säsongen betalde Liverpool 1,48 i snitt i deras hemmamöte mot Arsenal och inför mötet på Emirates Stadium (som var utan publik) betalade Liverpool 1,72 i snitt.

Oddsen nu inför Community Shield som spelas på neutral mark är nästan exakt samma som när lagen möttes på Emirates i augusti. Visst, det saknades publik där men det finns många fördelar som hemmalag även utan publiken.

Det gör att vi ser värdet här. Liverpool lär även vara ute efter att vinna Community Shield efter förlusten nu senast. Vi väljer alltså att spela Liverpool till 1,7 hos Coolbet.

För och emot speltipset:

  • Underliggande statistiken talar för Liverpool.
  • Får samma odds på Liverpool som vid förra bortamötet men nu gäller neutral plan.
  • Även om Liverpool vill vinna är det nog en större hunger på titlar i Arsenal även om det är Community Shield efter deras tuffa år. Högre motivation?
  • Tidigt på säsongen och svårt att veta vart man har lagen.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Liverpool
Odds:1,7 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 29/8 kl 17:30
Oddset framtaget: Fredag 28/8 kl 09:50
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.