Boston Bruins har 3-1 i matcher mot Carolina Hurricanes och under onsdagskvällen kan de slå ut Carolina och avancera vidare till kvartsfinalen i den östra konferensen. Frågan är om Carolina kan hitta styrka efter den blytunga förlusten nu senast?

Speltips
Speltips:Boston Bruins
Odds:2,22 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Ondag 19/8 kl 22:00

Carolina Hurricanes var på väg att kvittera matchserien mot Boston natten mot tisdag. Med drygt 13 minuter kvar att spela hade de en 2-0-ledning men efter det gjorde Boston fyra raka mål inom loppet av sju minuter och vändningen var ett faktum.

Carolina fick visserligen in en reducering men förlorade matchen, deras andra raka förlust mot Boston nu vilket gör att de måste vinna tre raka matcher för att gå vidare i slutspelet.

Det märks att Carolina saknar viktiga Andrei Svechinkov som skadade sig i match tre mot Boston. Innan det var han lagets bästa målskytt under slutspelet och under grundserien var han näst bästa målskytt i Carolina bakom mäktiga Sebastian Aho.

Boston bättre – hur man än mäter

Embed from Getty Images

Boston harvarit tyngre nästan hur man än mäter under den här serien. Bruins har haft 58,8% av alla skott, 59,4% av alla målchanser, en Corsi på 56,52% samt en xG% på fina 63,01.

Under den tredje perioden i förra matchen när Boston pressade på vann de skotten med hela 16-2 och det var klar skillnad mellan lagen.

– De kastade verkligen allting emot oss och vi hade inga svar. Det var jobbigt att se, säger Carolinas tränare Rob Brind’Amour efter match fyra.

Att Carolina ska vända på det här 1-3-underläget i matcher sett till hur spelet har sett ut känns mer eller mindre omöjligt.

Bör betala 2,05 – 2,1

Embed from Getty Images
Oddsmässigt får vi 2,22 på att Boston vinner under ordinarie tid i match fem och 3,15 på Carolina. Det är inte en helt rättvis värdering av lagen enligt mig. Trots att jag hållit mig till underdogs under nästan hela slutspelet är faktiskt värdet på Boston här.

Vi får 2,22 för Boston men Boston borde betala runt 2,05 – 2,1 enligt min egen värdering. Det är även precis där alla spelbolag utom Coolbet ligger i skrivande stund.

För och emot speltipset:

  • Boston dominerar all underliggande statistik.
  • Coolbet sticker ut jämfört med övriga spelbolag.
  • Carolina börjar se trötta ut.
  • Carolina har kniven mot strupen, lyfter de sig då?

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Boston Bruins
Odds:2,22 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Ondag 19/8 kl 22:00
Oddset framtaget: Tisdag 18/8 kl 13:55
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.