Arizona knep en seger nu senast mot Colorado och ligger nu under med 2-1 i matcher inför kvällens fjärde åttondelsfinal mellan lagen. Vi har brutit ner datan bakom lagen och plockat ut en vinnare där spelbolagen ligger fel med oddsen.

Speltips
Speltips:Arizona Coyotes
Odds:4,0 hos Bet365
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Måndag 17/8 kl 23:30

Embed from Getty Images

Colorado Avalanche har imponerat hela säsongen. Deras 42 segrar i grundserien och sedan fem av sex möjliga poäng i seedningsmatcherna betyder att laget är en av favoriterna att nå hela vägen den här säsongen.

Mot Arizona har spelet sett imponerande ut. De har vunnit skotten med stor marginal i två av de tre matcherna och även vunnit två av dem. Men trots det har Arizona hittat ett sätt att utmana.

Efter första 3-0-förlusten började Arizona hitta nycklar mot Colorado och match två vann Colorado med uddamålet efter ett sent mål i tredje perioden av André Burakovsky. Nu senast räckte deras insats hela vägen och de vann med 4-2 efter en galen avslutning med tre mål sista 1:20 varav två var i tom bur.

Håller inte med om värderingen

Embed from Getty Images
Även om Colorado vunnit skotten stort i två av tre matcher har Arizona hållit jämna steg med dem i det som klassas som farliga målchanser där de står noterade för 46,55% av de lägena trots det stora underläget sett till totalt antal skott.

Oddsmässigt får man 4,0 för en rak seger på Arizona och 1,88 för Colorado. Räknar vi över det till procentuell sannolikhet betyder det att Arizona väntas ha 25% sannolikhet att vinna och Colorado 53,2%. De procentsatserna skriver vi inte under på riktigt.

Enligt vår egen xG modell bör vinstchanserna vara betydligt bättre för Arizona, förmodligen någonstans runt 28-30%.

Det betyder att enligt oss finns ett bra värde på Arizona här som Bet365 betalar hela 4,0 för. Snittet bland övriga bolag är 3,72 och Coolbet som brukar ligga bra på NHL erbjuder 3,65. Just Coolbets odds betyder att om vi räknar bort deras marginal ligger deras värdering på 26,3% betydligt närmare vår egen värdering jämfört med Bet365.

Vi rekade faktiskt Colorado i första matchen mellan lagen då värderingen av Arizona var mer korrekt av spelbolagen vid den matchen. Då fick vi 1,94 på Colorado och Arizona betalade runt 3,4. Nu ser oddsen betydligt mer lockade ut på andra sidan när vi får fina 4,0 på Arizona.

För och emot speltipset:

  • Kan Arizona bygga vidare på segern nu senast?
  • Underliggande datan stödjer inte det höga oddset på Arizona
  • Colorado har varit klart bättre och är givetvis favoriter här.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Arizona Coyotes
Odds:4,0 hos Bet365
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Måndag 17/8 kl 23:30
Oddset framtaget: Måndag 17/8 kl 10.40
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.