3 minuters lÀsning

Arizona knep en seger nu senast mot Colorado och ligger nu under med 2-1 i matcher inför kvÀllens fjÀrde Ättondelsfinal mellan lagen. Vi har brutit ner datan bakom lagen och plockat ut en vinnare dÀr spelbolagen ligger fel med oddsen.

Speltips
Speltips:Arizona Coyotes
Odds:4,0 hos Bet365
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: MĂ„ndag 17/8 kl 23:30

Embed from Getty Images

Colorado Avalanche har imponerat hela sÀsongen. Deras 42 segrar i grundserien och sedan fem av sex möjliga poÀng i seedningsmatcherna betyder att laget Àr en av favoriterna att nÄ hela vÀgen den hÀr sÀsongen.

Mot Arizona har spelet sett imponerande ut. De har vunnit skotten med stor marginal i tvÄ av de tre matcherna och Àven vunnit tvÄ av dem. Men trots det har Arizona hittat ett sÀtt att utmana.

Efter första 3-0-förlusten började Arizona hitta nycklar mot Colorado och match tvÄ vann Colorado med uddamÄlet efter ett sent mÄl i tredje perioden av André Burakovsky. Nu senast rÀckte deras insats hela vÀgen och de vann med 4-2 efter en galen avslutning med tre mÄl sista 1:20 varav tvÄ var i tom bur.

HÄller inte med om vÀrderingen

Embed from Getty Images
Även om Colorado vunnit skotten stort i tvĂ„ av tre matcher har Arizona hĂ„llit jĂ€mna steg med dem i det som klassas som farliga mĂ„lchanser dĂ€r de stĂ„r noterade för 46,55% av de lĂ€gena trots det stora underlĂ€get sett till totalt antal skott.

OddsmÀssigt fÄr man 4,0 för en rak seger pÄ Arizona och 1,88 för Colorado. RÀknar vi över det till procentuell sannolikhet betyder det att Arizona vÀntas ha 25% sannolikhet att vinna och Colorado 53,2%. De procentsatserna skriver vi inte under pÄ riktigt.

Enligt vÄr egen xG modell bör vinstchanserna vara betydligt bÀttre för Arizona, förmodligen nÄgonstans runt 28-30%.

Det betyder att enligt oss finns ett bra vÀrde pÄ Arizona hÀr som Bet365 betalar hela 4,0 för. Snittet bland övriga bolag Àr 3,72 och Coolbet som brukar ligga bra pÄ NHL erbjuder 3,65. Just Coolbets odds betyder att om vi rÀknar bort deras marginal ligger deras vÀrdering pÄ 26,3% betydligt nÀrmare vÄr egen vÀrdering jÀmfört med Bet365.

Vi rekade faktiskt Colorado i första matchen mellan lagen dÄ vÀrderingen av Arizona var mer korrekt av spelbolagen vid den matchen. DÄ fick vi 1,94 pÄ Colorado och Arizona betalade runt 3,4. Nu ser oddsen betydligt mer lockade ut pÄ andra sidan nÀr vi fÄr fina 4,0 pÄ Arizona.

För och emot speltipset:

  • Kan Arizona bygga vidare pĂ„ segern nu senast?
  • Underliggande datan stödjer inte det höga oddset pĂ„ Arizona
  • Colorado har varit klart bĂ€ttre och Ă€r givetvis favoriter hĂ€r.

Annons:

100 kr bonus till 1x omsÀttningskrav hos Snabbare

Testa spela hos Snabbare och ta del av 100 kr bonus till 1x omsÀttningskrav.

Speltips
Speltips:Arizona Coyotes
Odds:4,0 hos Bet365
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: MĂ„ndag 17/8 kl 23:30
Oddset framtaget: MĂ„ndag 17/8 kl 10.40
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.