Lördagens speltips hämtas från kvartsfinalen i Champions League mellan Manchester City och Lyon. Jag anser att spelbolagen har målat upp Manchester City som allt för stora favoriter och att det finns spelvärde att hämta i Lyon.

Speltips
Speltips:Lyon asian handicap +1.5
Odds:2,13 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 15/8 kl 21:00

Alla matcher som är kvar i Champions League kommer spelas på neutral plan i Lissabon. Istället för bäst av två matcher kommer alla matcher att spelas som enkelmöten.

Två formstarka lag

Manchester City har imponerat efter corona-uppehållet och de tog sig till kvartsfinalen genom att slå ut spanska mästarna Real Madrid i åttondelsfinalen.

Manchester City har nästan en helt intakt trupp. Den enda som är tveksam till spel är stjärnanfallaren Agüero som fortfarande har problem med sitt skadade knä.

Lyon har också gjort det bra efter uppehållet. De har förvisso bara hunnit spela två tävlingsmatcher, men båda har varit bra prestationer. De spelade mot PSG i den franska cupfinalen och lyckades hålla nollan i 120 minuter, men förlorade till sist på straffar.

Den andra matchen var returen i åttondelsfinalen i Champions League mot Juventus — och då förlorade de med 2-1. Trots förlusten var det en stabil insats. Den första matchen mellan lagen slutade 1-0 till Lyon, och på grund av bortamålsregeln gick de vidare till kvartsfinalen.

Lyon har bara en spelare som är tveksam till spel. Det är Backen Kone som har mindre skadekänningar kommer testas närmare matchstart.

Underskattat bortalag

Efter att ha undersökt oddsen ser jag att Manchester City är uppmålade som extremt stora favoriter. Den raka ettan finns till odds runt 1,25x pengarna medan Lyon står i odds runt 12x pengarna.

Jag håller absolut med om att Manchester City ska vara favoriter då de är formstarka och har en vassare trupp än Lyon, men jag anser att oddsen har dragit iväg allt för mycket. Det här är odds som Manchester City brukar ha när de spelar hemma mot ett bottenlag i Premier League, men nu är det andra bullar som gäller.

Manchester City ska spela på neutral plan och möter ett lag som slagit ut Juventus i bäst av två matcher — och som bara för någon vecka sedan höll nollan i 120 minuter mot PSG i den franska cupfinalen.

Lyon har dessutom gjort det bra mot Manchester City de senaste matcherna mellan lagen. Förra säsongen spelade nämligen lagen i samma grupp i Champions League där Lyon vann den ena matchen och den andra slutade oavgjort.

Jag tror att det kommer bli en betydligt tajtare match än vad spelbolagen målar upp. Den raka tvåan känns dock lite för äventyrlig, och istället väljer jag att slänga in ett handicap.

Jag spelar Lyon med asian handicap +1.5 till det generösa oddset 2,15x pengarna. Då sitter spelet även om Lyon förlorar med ett måls marginal.

För och emot speltipset:

  • Lyon har två raka matcher utan förlust mot Manchester City, en vinst och en oavgjord
  • Lyon har bara förlorat med mer än ett måls marginal i en av sina åtta senaste matcher i Champions League
  • Lyon har gjort minst ett mål i åtta av sina nio senaste matcher i Champions League
  • Manchester City har gjort många mål den senaste tiden och stämmer allt för dagen kan de vinna med några måls marginal

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Lyon asian handicap +1.5
Odds:2,13 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 15/8 kl 21:00
Oddset framtaget: Fredag 14/8 kl 07:20
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.