Vi är äntligen framme vid kvartsfinalerna i Champions League — och samtliga slutspelsmatcher, inklusive finalen, kommer att spelas som 90 minuters enkelmöten i Lissabon. Frågan är om förutsättningarna gynnar de starkare eller svagare lagen?

Speltips
Speltips:Atletico Madrid
Odds:2,40 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Torsdag 13/8 kl 21:00

Atletico Madrid har haft en fantastisk säsong bakom sig, och trots att de inte har förlorat en match sedan i februari landade de på tredje plats i La Liga, efter Real Madrid och Barcelona.

Kan Atletico ta med sig den fina formen in i finalserien så ser vi dem som intressanta kandidater till att lyfta bucklan den 23 augusti.

Arton raka utan förlust

Embed from Getty Images

Atletico Madrid går in i kvartsfinalen fulla av självförtroende, då de har 18 raka matcher utan förlust — och den förlusten var med minsta möjliga marginal mot spanska mästarna Real Madrid.

Ännu ett styrkebesked är att Atletico har hållit nollan i sex av de tio senaste matcherna. I europaspelet har de dessutom hållit nollan i fyra av de sju senaste matcherna.

Atletico Madrid saknar Angel Correa och Sime Vrsaljko som båda har testat positivt för coronavirus. I övrigt är truppen intakt.

Tappat momentum och nyckelspelare

Embed from Getty Images

Det finns vissa frågetecken om formen i Leipzig, som såg ut att tappa momentum efter uppehållet. De förlorade förvisso endast en av nio matcher efter uppehållet, men vann samtidigt bara fyra.

Sedan dess har Leipzig dessutom tappat Timo Werner, som gick till Chelsea. Han har gjort 32 mål för Leipzig under säsongen — och att tappa en sådan målskytt är givetvis en enorm förlust i det här skedet.

Leipzig kämpade med målskyttet redan innan, och anmärkningsvärt är att fyra av de åtta senaste målen i Champions League har kommit från straffpunkten. Två av staffarna slagna av just Timo Werner, och de övriga två av Emil Forsberg.

Saknas gör även med största sannolikhet Yussuf Poulsen, vilket lämnar ytterst få tillgängliga alternativ i offensiven.

Tillknäppt

Som jag ser på saken tyder det mesta på att det blir en tajt och tillknäppt historia med tanke på Atleticos urstarka defensiv och Leipzigs svårigheter att göra mål. Den uppfattningen delar jag dock med spelbolagen, som ger låga 1,66 gånger pengarna på under 2,5 mål. Ett troligt utfall men för dåligt betalt för min smak.

Däremot tror jag att Atletico har siktet inställt på att ta sig hela vägen till finalen, medan Leipzig är skadeskjutna och troligtvis ganska nöjda med att ha tagit sig så här långt.

Med dessa förutsättningarna är jag fullt nöjd med att erbjudas oddset 2,40 på Atletico. Jag kommer även att spela en mindre insats på Atletico asian handicap -1, vilket betyder pengarna tillbaka om Atletico bara vinner med ett mål. Odds för detta är fina 4,05.

Mitt största och bästa spel i matchen blir dock den raka tvåan på Atletico Madrid till 2,40 hos Coolbet.

För och emot speltipset:

  • Atletico Madrid har 18 raka matcher utan förlust
  • Atletico Madrid har hållit nollan i sex av de tio senaste matcherna
  • Leipzig har tappat sin bäste målskytt, Timo Werner
  • Det kommer med största sannolikhet bli väldigt få mål i matchen

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Atletico Madrid
Odds:2,40 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Torsdag 13/8 kl 21:00
Oddset framtaget: Onsdag 12/8 kl 09:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.