3 minuters lÀsning

Vi Ă€r Ă€ntligen framme vid kvartsfinalerna i Champions League — och samtliga slutspelsmatcher, inklusive finalen, kommer att spelas som 90 minuters enkelmöten i Lissabon. FrĂ„gan Ă€r om förutsĂ€ttningarna gynnar de starkare eller svagare lagen?

Speltips
Speltips:Atletico Madrid
Odds:2,40 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Torsdag 13/8 kl 21:00

Atletico Madrid har haft en fantastisk sÀsong bakom sig, och trots att de inte har förlorat en match sedan i februari landade de pÄ tredje plats i La Liga, efter Real Madrid och Barcelona.

Kan Atletico ta med sig den fina formen in i finalserien sÄ ser vi dem som intressanta kandidater till att lyfta bucklan den 23 augusti.

Arton raka utan förlust

Embed from Getty Images

Atletico Madrid gĂ„r in i kvartsfinalen fulla av sjĂ€lvförtroende, dĂ„ de har 18 raka matcher utan förlust — och den förlusten var med minsta möjliga marginal mot spanska mĂ€starna Real Madrid.

Ännu ett styrkebesked Ă€r att Atletico har hĂ„llit nollan i sex av de tio senaste matcherna. I europaspelet har de dessutom hĂ„llit nollan i fyra av de sju senaste matcherna.

Atletico Madrid saknar Angel Correa och Sime Vrsaljko som bÄda har testat positivt för coronavirus. I övrigt Àr truppen intakt.

Tappat momentum och nyckelspelare

Embed from Getty Images

Det finns vissa frÄgetecken om formen i Leipzig, som sÄg ut att tappa momentum efter uppehÄllet. De förlorade förvisso endast en av nio matcher efter uppehÄllet, men vann samtidigt bara fyra.

Sedan dess har Leipzig dessutom tappat Timo Werner, som gick till Chelsea. Han har gjort 32 mĂ„l för Leipzig under sĂ€songen — och att tappa en sĂ„dan mĂ„lskytt Ă€r givetvis en enorm förlust i det hĂ€r skedet.

Leipzig kÀmpade med mÄlskyttet redan innan, och anmÀrkningsvÀrt Àr att fyra av de Ätta senaste mÄlen i Champions League har kommit frÄn straffpunkten. TvÄ av staffarna slagna av just Timo Werner, och de övriga tvÄ av Emil Forsberg.

Saknas gör Àven med största sannolikhet Yussuf Poulsen, vilket lÀmnar ytterst fÄ tillgÀngliga alternativ i offensiven.

TillknÀppt

Som jag ser pÄ saken tyder det mesta pÄ att det blir en tajt och tillknÀppt historia med tanke pÄ Atleticos urstarka defensiv och Leipzigs svÄrigheter att göra mÄl. Den uppfattningen delar jag dock med spelbolagen, som ger lÄga 1,66 gÄnger pengarna pÄ under 2,5 mÄl. Ett troligt utfall men för dÄligt betalt för min smak.

DÀremot tror jag att Atletico har siktet instÀllt pÄ att ta sig hela vÀgen till finalen, medan Leipzig Àr skadeskjutna och troligtvis ganska nöjda med att ha tagit sig sÄ hÀr lÄngt.

Med dessa förutsÀttningarna Àr jag fullt nöjd med att erbjudas oddset 2,40 pÄ Atletico. Jag kommer Àven att spela en mindre insats pÄ Atletico asian handicap -1, vilket betyder pengarna tillbaka om Atletico bara vinner med ett mÄl. Odds för detta Àr fina 4,05.

Mitt största och bÀsta spel i matchen blir dock den raka tvÄan pÄ Atletico Madrid till 2,40 hos Coolbet.

För och emot speltipset:

  • Atletico Madrid har 18 raka matcher utan förlust
  • Atletico Madrid har hĂ„llit nollan i sex av de tio senaste matcherna
  • Leipzig har tappat sin bĂ€ste mĂ„lskytt, Timo Werner
  • Det kommer med största sannolikhet bli vĂ€ldigt fĂ„ mĂ„l i matchen

Annons:

100 kr bonus till 1x omsÀttningskrav hos Snabbare

Testa spela hos Snabbare och ta del av 100 kr bonus till 1x omsÀttningskrav.

Speltips
Speltips:Atletico Madrid
Odds:2,40 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Torsdag 13/8 kl 21:00
Oddset framtaget: Onsdag 12/8 kl 09:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.