Colorado Avalance har haft en imponerade säsong kliver nu in i slutspelet när de möter överraskningslaget Arizona Coyotes som från sin elfteplats i väst lyckades slå ut sexan Nashville Predators i kvalrundan inför slutspelet. Hittar Colorado farten direkt eller kan Arizona skrälla vidare?

Speltips
Speltips:Colorado Avalance
Odds:1,94 hos Unibet
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 12/8 kl 23:30

Arizona Coyotes var underdogs i serien mot Nashville Predators men fick en rivstart där de hade 3-0 i första matchen redan efter dryga kvarten spelat. De förlorade visserligen den andra matchen men vann sedan två raka och slog ut Predators.

Arizona gjorde hela 14 mål över de här fyra matcherna men ser man till den underliggande statistiken ska de vara glada att de lyckades vinna den här matchserien.

Av alla lag som spelade slutspelsserier under kvalrundan hade Arizona näst högst xGA, näst lägst xGF%, de hade lägst SCF% samt lägst CF%. Det är inte statistik som berättar en historia om ett vinnande lag.

Orimligt hög skottprocent

Embed from Getty Images

Under grundserien gjorde till exempel Arizona mål på 7,27 procent av sina skott i 5v5 vilket gav de en 27:e plats i ligan. Nu under slutspelet gjorde de mål på 10,53 procent av sina skott i 5v5 vilket var högre än något lag hade under hela grundserien.

De lär med andra ord bli tufft för Arizona att fortsätta göra lika mål på de chanser de skapar och jag tror de är något överskattade av spelbolagen efter 3-1 i matcher mot Nashville.

Imponerande underliggande statistik

Embed from Getty Images

Inget lag vann samtidigt fler matcher i den västra konferensen under grundserien än Colorado och under seedningsmatcherna vann de mot St. Louis och Dallas med totalt 5-1 innan de sedan föll efter förlängning mot Vegas.

Deras underliggande statistik ser betydligt bättre ut med ligans tredje bästa CF% och tredje bästa xGF% under slutspelet. Då har de samtidigt mött ettan, trean och fyran i väst och presterat en xGF% på hela 57,66.

Colorado har även vunnit fyra av de sex senaste matcherna mot Arizona och vi tror på dem här. Speciellt när Unibet erbjuder generösa 1,94 för den raka etta. Pålitliga Pinnacle öppnade på 1,92 men har sedan justerat ner till 1,83.

För och emot speltipset:

  • Arizonas väldigt svaga underliggande statistik.
  • Avs har vunnit fyra av sex senaste mot Coyotes.
  • Arizona har fått upp tempot med en riktigt slutspelsserie.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Colorado Avalance
Odds:1,94 hos Unibet
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 12/8 kl 23:30
Oddset framtaget: Tisdag 11/8 kl 10:15
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.