Leicester har inte gått att känna igen sedan omstarten. Efter tre spelade matcher mot relativt svagt motstånd har de endast lyckats göra ett enda mål. Nu väntar ett starkt Everton på bortaplan och frågan är om det lossnar nu eller om de är fortsatt grus i maskineriet?

Speltips
Speltips:Everton
Odds:2,6 hos Unibet
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 1/7 kl 19:00

Leicester dundrade fram genom Premier League under hösten och hade en period på elva matcher där de knep 30 av 33 möjliga poäng. Sedan kom Vardys frånvaro och hela lagets formdipp vilket resulterade i en hel del svaga resultat. Ser vi över de 15 senaste omgångarna i Premier League har de endast vunnit fyra matcher men trots det har de kvar sin tredjeplats vilket betyder Champions League men de jagas underifrån.

Sedan omstarten har det sett väldigt trögt ut i Leicester. 1-1 mot nedflyttningshotade Watford följdes upp med 0-0 mot ytterligare ett nedflyttningshotat lag i form av Brighton. Nu senast blev det en 0-1-förlust i FA-cupen mot Chelsea.

Saknar viktig mittfältare

Embed from Getty Images

Endast ett mål framåt på över 270 minuter fotboll och flera spelare i Leicester ser riktigt tröga ut och just FA-cupmötet mot Chelsea i söndags gör att de fått fyra dagar mindre vila jämfört med Everton inför lagens möte.

Utöver det saknades James Maddison nu senast i FA-cupen och enligt uppgifter missar han även matchen mot Everton på grund av en höftskada. Ett tungt avbräck sett till hans fina samarbete med Vardy tidigare under säsongen.

Inte förlorat på hemmaplan sedan november

Embed from Getty Images

Everton slog Norwich med 1-0 nu senast och innan det spelade de 0-0 mot Liverpool i första matchen efter uppehållet.

Tidigare under säsongen har Everton varit väldigt starka hemma på Goodison Park där de inte förlorat i ligan sedan november. Efter det har de radat upp åtta raka matcher utan förlust fördelat över fyra segrar och fyra oavgjorda trots motståndare som bland annat Liverpool, Manchester United, Arsenal och Chelsea.

Nu har de visserligen inte publiken i ryggen längre men 0-0 mot Liverpool inför tomma läktare var givetvis starkt.

Med tanke på att det här blir den fjärde matchen på tolv dagar för Leicester efter ett långt uppehåll tror jag just Evertons fina vila på en vecka kan hjälpa dem här. Vi får även klart godkända 2,6 gånger pengarna på hemmalaget hos Unibet vilket vi väljer att syna.

För och emot speltipset:

  • Everton har fått extra vila och spelat färre matcher.
  • Leicester har sett tröga ut, endast gjort ett mål på tre matcher.
  • Everton urstarka på hemmaplan
  • Leicester har givetvis en urladdning i sig om de får ihop allt

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Everton
Odds:2,6 hos Unibet
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 1/7 kl 19:00
Oddset framtaget: Tisdag 30/6 kl 08:50
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.