Sheffield United charmade alla under säsongen och hade inför omstarten en realistisk dröm om Europaspel nästa säsong. Men efter fyra raka matcher utan seger med målskillnaden 1-8 sedan omstarten ser Europaspel ut som en krossad dröm. Frågan är om de kan vända trenden nu hemma mot Spurs som också jagar Europaspel.

Speltips
Speltips:Tottenham
Odds:2,05 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 2/7 kl 19:00

Ser vi till tabellen skiljer det endast en poäng mellan Spurs och Sheffield United och båda har fortfarande häng på en Europaplats. Men då krävs det segrar och förloraren här kan mycket väl hängas av från jakten på en Europaplats.

Usel offesiv med endast 0,3 xG

Embed from Getty Images

Sheffield United har haft en strålande defensiv hela säsongen och endast Liverpool och Leicester har släppt in färre mål än de den här säsongen. Men sedan omstarten har det inte sett lika bra ut. Delvis på grund av skador och avstängningar på flera nyckelspelare i defensiven.

Åtta insläppta mål de tre senaste matcherna är inte likt Sheffield som nu däremot har tillbaka alla defensiva pjäser i backlinjen utom viktiga Jack O’Connell som fortfarande är tveksam till spel.

Offensivt har det sett ännu värre ut för Sheffield som endast lyckats göra ett mål på de fyra första matcherna sedan omstarten. Ser vi till den underliggande statistiken har Sheffield United endast haft en xG på 0,3 i snitt per ligamatch vilket är näst sämst i hela ligan sedan omstarten.

Gästande Tottenham spelade 1-1 i första matchen sedan omstarten när de mötte Manchester United och nu senast vann de med 2-0 mot West Ham.

Tufft matchande för Sheffield

Embed from Getty Images

Spurs har alltså endast spelat två matcher sedan om starten och vilat i exakt en vecka när matchen mot Sheffield drar igång. Det kan jämföras med Sheffield United som gör sin femte match på 16 dagar mot Spurs. Ett otroligt tufft matchande för ett lag som går runt på en relativt tunn trupp.

Med tanke på hur Sheffield United har sett ut sedan omstarten väljer vi att ta rygg på Spurs här. De flesta spelbolagen ligger runt 1,95 för den raka tvåan men hos Coolbet får vi fina 2,05 på Spurs vilket vi väljer att syna.

För och emot speltipset:

  • Sheffield United sett väldigt svaga ut sedan omstarten
  • Tufft matchande, 5:e matchen på 16 dagar för Sheffield
  • Tottenham har momentum i jakten på Europaplats
  • Sheffield har tillbaka defensivt viktiga spelare.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Tottenham
Odds:2,05 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 2/7 kl 19:00
Oddset framtaget: Tisdag 30/6 kl 09:55
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.