Tisdagens speltips är hämtat från matchen i La Liga mellan Leganes och Sevilla. Jag anser att spelbolagen har gjort en skev värdering av målmarknaden, och att det därmed finns spelvärde att hämta. Speltipset har ett odds på 1.91x pengarna.

Speltips
Speltips:Över 2 mål
Odds:1,91 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Tisdag 30/6 kl 21:00

Det här är en typisk match mellan två lag som slåss i varsin del av tabellen. Sevilla kämpar för att knipa en av Champions League-platserna medan Leganes kämpar för att ta sig upp ovanför nedflyttningsstrecket för att undvika spel i La Segunda nästa säsong.

Slåss i varsin del av tabellen

Embed from Getty Images

Sevillas första match efter corona-uppehållet blev en vinst mot Real Betis, som sedan har följts av fyra oavgjorda matcher. Sevilla ligger just nu på fjärde plats i tabellen, vilket är en av platserna som ger direktkvalificering till nästa säsongs Champions League. Men Villarreal ligger hack i häl med bara tre poäng färre. Det finns med andra ord ingen möjlighet för Sevilla att slå av på takten.

Leganes har fortfarande inte vunnit någon match efter uppehållet. De har förlorat tre matcher och spelat två oavgjorda. Leganes har en jobbig situation då de har hela sju poäng upp till närmsta lag ovanför nedflyttningsstrecket. De måste börja vinna matcher snarast för att ha någon som helst chans att klara sig kvar i La Liga.

Felvärderad målmarknad?

Embed from Getty Images

Efter att ha undersökt oddsen ser jag att Sevilla står som klara favoriter. Inledningsvis lockades jag av ett spel på bortalaget, men oddsen har droppat sedan de först kom ut på marknaden och nu är jag tveksam till om det finns något spelvärde att hämta.

Det som istället fångar mitt intresse är att spelbolagen har värderat den här matchen till en målsnål match. Oddsen på överspelen är därmed väldigt höga.

Oddsen på över två mål i den här matchen finns att hugga till strax under två gånger pengarna. Det tycker jag är ganska anmärkningsvärt, och här är mina anledningar till det:

° Det har blivit minst två mål i sex av de sju senaste matcherna mellan Leganes och Sevilla

° Det har blivit minst två mål i åtta av Leganes nio senaste hemmamatcher och minst två mål i Sevillas sju senaste bortamatcher.

° Leganes matcher på hemmaplan har haft ett snitt på 2.19 mål och Sevillas matcher på bortaplan har haft ett snitt på 2.63 mål.

Summa summarum så har jag svårt att förstå de höga oddsen som spelbolagen erbjuder på de olika översplen. Det spelet som jag lägger mina pengar på är över två mål till 1.91x pengarna.

För och emot speltipset:

  • Det har blivit minst två mål i sex av de sju senaste matcherna mellan Leganes och Sevilla
  • Det har blivit minst två mål i åtta av Leganes nio senaste hemmamatcher i La Liga
  • Det har blivit minst två mål i Sevillas sju senaste bortamatcher i La Liga
  • Leganes har inte gjort mål i 6 av 16 hemmamatcher i La Liga den här säsongen

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Över 2 mål
Odds:1,91 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Tisdag 30/6 kl 21:00
Oddset framtaget: 29/6 kl 08:10
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.