Den andra omgången av Premier League inleds med Everton, som imponerade med 0-1 mot Tottenham på bortaplan i första omgången, mot West Bromwich Albion som förlorade med 0-3 mot Leicester. Everton är stora favoriter som sig bör, men jag har hittat ett intressant spel baserat på lagens karaktärsdrag den senaste tiden.

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,07 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 19/9 kl 13:30

Stabila på hemmaplan

Embed from Getty Images

Everton var minst sagt en besvikelse förra säsongen och landade på en tolfteplats, men Carlo Ancelotti har möblerat om rejält sedan dess. Ett beslut som tycks ha burit frukt då de såg otroligt organiserade ut i premiärmatchen mot Tottenham, som slutade 0-1 till Evertons fördel.

Det är fortfarande tidigt på säsongen, men jag ser ett defensivt starkt Everton som till sist har fått det ihåliga mittfältet att fungera. Om det håller i längden får tiden utvisa, men det ser lovande ut.

Everton är starka på hemmaplan och har bara förlorat en av sina tolv senaste Premier League-matcher på Goodison Park. Mot WBA är facit nästan lika bra, då Everton bara har förlorat en av de elva senaste matcherna lagen emellan.

Oförmögna att skapa målchanser

Embed from Getty Images

West Bromwich Albion fick sämsta tänkbara start på säsongen och förlorade med 0-3 mot Leicester. Vad som oroar mest är dock inte resultatet, utan oförmågan att skapa farliga chanser. Mot Leicester lyckades WBA endast få ett skott på mål och xG (förväntade mål) på låga 0,35, vilket var näst lägst i förra omgången.

Förvånande höga odds på underspelet

Jag förväntar mig en tajt matchbild där Everton trycker på medan West Bromwich backar hem för att försöka bomma igen. Everton bör helt klart vinna matchen, men jag har svårt att se resultatet dra iväg allt för mycket.

Everton har hållit nollan i sina tre senaste matcher och den statistiken kan mycket väl utökas till en fjärde match utan insläppta mål. Att Everton ska trycka på allt för hårt om de väl tar ledningen känns heller inte särskilt troligt, och med det i åtanke är 1-0 eller 2-0 de troligaste resultaten i min värld.

Jag hade kunnat köpa resonemanget om oddsen på över/under 2,5 mål var någorlunda jämnt fördelade — men när överspelet ger 1,83 och underspelet ligger på 2,07 är jag övertygad om var spelvärdet ligger.

Jag spelar under 2,5 mål i matchen till odds 2,07 hos Betsson.

För och emot speltipset:

  • Everton har hållit nollan i sina tre senaste matcher
  • Everton har bara förlorat en av sina tolv senaste hemmamatcher i Premier League
  • West Bromwich Albion hade omgångens näst sämsta xG i premiäromgången
  • Resultatet kan dra iväg om det blir ett tidigt mål i matchen
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse:


Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,07 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 19/9 kl 13:30
Oddset framtaget: Fredag 18/9 kl 08:15
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.