3 minuters lÀsning

Inför premiÀromgÄngen var bÄde Tottenham och Southampton favoriter men bÄda lÀmnade sin respektive premiÀrmatch med bÄde noll gjorda mÄl och noll poÀng. Nu stÀlls de mot varandra och frÄgan Àr vilket av lagen som tagit sig i kragen?

Speltips
Speltips:Tottenham
Odds:2,42 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 20/9 kl 13:00

Det var ett vÀldig blekt Spurs vi fick se i premiÀren. De mötte visserligen ett hypat Everton som fÄtt in fina nyförvÀrv men spelet var under all kritik. De stora offensiva stjÀrnorna Harry Kane, Son Heung-Min och Dele Alli hade tillsammans en xG pÄ 0,34.

Sedan dess har de hunnit med en uddamÄlsseger mot Lokomotiv Plovdiv frÄn Bulgarien. Det faktum att Spurs spelat i Europa samma vecka som matchen vi nu rekar Àr vanligtvis en negativ aspekt. Men sÄ hÀr tidigt pÄ sÀsongen Àr det motsatsen, nu behöver lagen komma in i matchtempo och börja hitta rÀtt rytm.

Southampton hade en vÀldigt ojÀmn sÀsong. De hade till exempel en period frÄn december till januari dÀr de tog 16 av 21 möjliga poÀng och slog lag som Chelsea, Tottenham och Leicester. Den perioden följdes sedan upp med att förlora fyra av de fem följande trots att de mötte enklare motstÄnd som Newcastle, West Ham och Burnley.

Föll mot Brentford i cupen

Embed from Getty Images

Förra sÀsongen var det frÀmst Danny Ings som med sina 22 ligamÄl bar de till mÄnga poÀng. Mot Crystal Palce i premiÀren (förlust 1-0) ville det sig inte riktigt och Ings hade 0,44 xG.

Även Southampton har spelat i veckan dock hemma i England nĂ€r de tog emot Brentford frĂ„n The Championship och förlorade med 0-2 trots att de stĂ€llde upp med ett ordinarie lag. De var inte heller bara otur utan Brentford vann Ă€ven skotten pĂ„ mĂ„l med 5-3 och det finns stora frĂ„getecken runt Southamptons form just nu.

Hemmalaget Saints betalar som bÀst 3,25 i skrivande stund och en bortaseger för Spurs betalar 2,42 som bÀst vilket Àven blir vÄrt speltips hÀr.

Premier Leagues nÀst svagaste hemmalag

Embed from Getty Images

Southampton var fantastiskt svaga hemma pĂ„ St. Mary’s Stadium förra sĂ€songen. Faktum Ă€r att de var Premier Leagues nĂ€st sĂ€msta hemmalag och tog till exempel fĂ€rre poĂ€ng pĂ„ hemmaplan Ă€n till exempel Watford och Bournemouth som bĂ„da Ă„kte ur Premier League.

Det vÀgdes upp med att de var Premier Leagues tredje bÀsta bortalag vilket var bÀttre Àn bÄde Chelsea, Manchester United och Wolverhampton.

Men nu Ă€r de hemma pĂ„ St. Mary’s Stadium mot ett Spurs som har en bĂ€ttre trupp och som med nyheten om att Bale ska vara klar för klubben förmodligen kĂ€nner medvind. De Ă€r Ă€ven upp till spelare att lyfta sig nu för att hĂ„lla sin plats i elvan nĂ€r Bale kommer.

För och emot speltipset:

  • Souhtampton vann endast 6 av 19 hemmamatcher förra sĂ€songen.
  • Souhtampton har noll gjorda mĂ„l efter 180 minuter fotboll den hĂ€r sĂ€songen.
  • Även Tottenham sĂ„g svaga ut i premiĂ€ren.
  • Tottenham har haft svĂ„rt att vinna pĂ„ St. Mary’s Stadium tidigare sĂ€songer.
Annons:

Testa spela hos Speedybet - 100 kr bonus

Testa spela hos Speedybet och ta del av 100 kr bonus för nya kunder.

OddsjÀmförelse:


Speltips
Speltips:Tottenham
Odds:2,42 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 20/9 kl 13:00
Oddset framtaget: Fredag 18/9 kl 12:25
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.