Inför premiäromgången var både Tottenham och Southampton favoriter men båda lämnade sin respektive premiärmatch med både noll gjorda mål och noll poäng. Nu ställs de mot varandra och frågan är vilket av lagen som tagit sig i kragen?

Speltips
Speltips:Tottenham
Odds:2,42 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 20/9 kl 13:00

Det var ett väldig blekt Spurs vi fick se i premiären. De mötte visserligen ett hypat Everton som fått in fina nyförvärv men spelet var under all kritik. De stora offensiva stjärnorna Harry Kane, Son Heung-Min och Dele Alli hade tillsammans en xG på 0,34.

Sedan dess har de hunnit med en uddamålsseger mot Lokomotiv Plovdiv från Bulgarien. Det faktum att Spurs spelat i Europa samma vecka som matchen vi nu rekar är vanligtvis en negativ aspekt. Men så här tidigt på säsongen är det motsatsen, nu behöver lagen komma in i matchtempo och börja hitta rätt rytm.

Southampton hade en väldigt ojämn säsong. De hade till exempel en period från december till januari där de tog 16 av 21 möjliga poäng och slog lag som Chelsea, Tottenham och Leicester. Den perioden följdes sedan upp med att förlora fyra av de fem följande trots att de mötte enklare motstånd som Newcastle, West Ham och Burnley.

Föll mot Brentford i cupen

Embed from Getty Images

Förra säsongen var det främst Danny Ings som med sina 22 ligamål bar de till många poäng. Mot Crystal Palce i premiären (förlust 1-0) ville det sig inte riktigt och Ings hade 0,44 xG.

Även Southampton har spelat i veckan dock hemma i England när de tog emot Brentford från The Championship och förlorade med 0-2 trots att de ställde upp med ett ordinarie lag. De var inte heller bara otur utan Brentford vann även skotten på mål med 5-3 och det finns stora frågetecken runt Southamptons form just nu.

Hemmalaget Saints betalar som bäst 3,25 i skrivande stund och en bortaseger för Spurs betalar 2,42 som bäst vilket även blir vårt speltips här.

Premier Leagues näst svagaste hemmalag

Embed from Getty Images

Southampton var fantastiskt svaga hemma på St. Mary’s Stadium förra säsongen. Faktum är att de var Premier Leagues näst sämsta hemmalag och tog till exempel färre poäng på hemmaplan än till exempel Watford och Bournemouth som båda åkte ur Premier League.

Det vägdes upp med att de var Premier Leagues tredje bästa bortalag vilket var bättre än både Chelsea, Manchester United och Wolverhampton.

Men nu är de hemma på St. Mary’s Stadium mot ett Spurs som har en bättre trupp och som med nyheten om att Bale ska vara klar för klubben förmodligen känner medvind. De är även upp till spelare att lyfta sig nu för att hålla sin plats i elvan när Bale kommer.

För och emot speltipset:

  • Souhtampton vann endast 6 av 19 hemmamatcher förra säsongen.
  • Souhtampton har noll gjorda mål efter 180 minuter fotboll den här säsongen.
  • Även Tottenham såg svaga ut i premiären.
  • Tottenham har haft svårt att vinna på St. Mary’s Stadium tidigare säsonger.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse:


Speltips
Speltips:Tottenham
Odds:2,42 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 20/9 kl 13:00
Oddset framtaget: Fredag 18/9 kl 12:25
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.