4 minuters lÀsning

Det Àr dags för tidig seriefinal och en riktig sexpoÀngsmatch i danska Superligan nÀr tabelltvÄan FC Köpenhamn tar emot serieledarna Midtjylland. Med svenska ögon sett en extra intressant match dÄ vi har fem svenskar i trupperna, bland annat Köpenhamns mÄlvakt Karl-Johan Johansson som Àr en av ligans hetaste försÀljningsobjekt.

Speltips
Speltips:Köpenhamn som vinnare
Odds:2,75 hos Unibet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Söndag 28/6 kl 20:00

Innan corona-uppehĂ„llet sĂ„g det ut som att Midtjylland var pĂ„ god vĂ€g att sĂ€kra seriesegern i danska Superligan med tĂ€mligen god marginal, men nu tycks de ha fĂ„tt rost i maskineriet och har bara tvĂ„ vinster pĂ„ de fem senaste matcherna. Köpenhamn Ă„ andra sidan har tagit poĂ€ng i samtliga matcher efter uppehĂ„llet — och nu har Midtjyllands försprĂ„ng pĂ„ Köpenhamn krympt till Ă„tta poĂ€ng.

Fem raka utan förlust sedan omstarten

Embed from Getty Images

FC Köpenhamn tycks ha nyttjat det tillfĂ€lliga avbrottet vĂ€l, med tre övertygande vinster och tvĂ„ kryss sedan omstarten. Köpenhamn har utan tvekan en vass offensiv med Dame N’Doye och Michael NicolĂĄs Santos i spetsen. Men Ă€n viktigare Ă€r den solida defensiven med bland annat svenskarna Sotirios Papagiannopoulos och Pierre Bengtsson i backlinjen — samt tidigare nĂ€mnda Karl-Johan Johnsson mellan stolparna.

Ska Köpenhamn ha en chans att ta in pĂ„ Midtjylland Ă€r det nu det gĂ€ller, och mentalt har Köpenhamn ocksĂ„ ett stort övertag med tanke pĂ„ formkurvan och historiken i sin hemmaborg. Köpenhamn har nĂ€mligen radat upp sex raka hemmamatcher mot Midtjylland utan en enda förlust. Än mer imponerande att fem av dessa sex matcher slutade med vinst för hemmalaget.

Den enes bröd

Embed from Getty Images

Om uppehÄllet kom lÀgligt för Köpenhamn kan man sÀga raka motsatsen för Midtjylland, som tycks ha tappat momentum under den ofrivilliga vilan. PÄ de fem senaste matcherna har det blivit tvÄ vinster, en oavgjord och tvÄ förluster. I jÀmförelse med sviten pÄ tolv trepoÀngare pÄ tretton matcher innan uppehÄllet mÄste nuvarande situation ses som en rejÀl svacka.

Det som har varit allra mest utmÀrkande hos Midtjylland Àr den urstarka defensiven, vilket bekrÀftas av den fina statistiken med endast fyra inslÀppta mÄl pÄ resande fot under sÀsongen. DÀrför var det minst sagt förvÄnande att se Midtjylland förlora med 3-4 pÄ hemmaplan mot AGF förra söndagen.

Svenskar att hÄlla koll pÄ i Midtjylland Àr Joel Andersson i backlinjen och den unge talangen Jens Cajuste pÄ mittfÀltet.

Starka pÄ parken

Embed from Getty Images

Till söndagens match talar historiken utan tvekan för Köpenhamn, som har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher mot Midtjylland. Formkurvan ser Àven den bra ut dÀr Köpenhamn har fem raka matcher utan förlust. Midtjylland Ä andra sidan har tvÄ förluster och ett kryss pÄ sina fem senaste matcher.

BĂ„da lagen har en grymt solid defensiv, och det lĂ€r bli en tĂ€t match med fĂ„ mĂ„lchanser. För den som lockas av ett underspel kan jag rekommendera under 2.5 mĂ„l till odds 1.94 hos Unibet. Klart spelvĂ€rt i mina ögon med tanke pĂ„ att Köpenhamns tre senaste matcher har slutat under 2.5 mĂ„l — och detsamma gĂ€ller för fyra av Midtjyllands fem senaste matcher.

Jag ser Ă€ndĂ„ det allra största spelvĂ€rdet i det raka vinnarspelet — och dĂ„ pratar jag om hemmalaget Köpenhamn, som ses som underdogs trots den goda formen och historiken lagen emellan.

Att fĂ„ 2.75x pengarna pĂ„ Köpenhamn i det hĂ€r lĂ€get Ă€r alldeles för bra för att avstĂ„ — och den som vill ta en försiktigare approach kan spela Köpenhamn med pengarna tillbaka vid oavgjort till höga 2.02.

Jag gÄr dock för den större utbetalningen och spelar dÀrför Köpenhamn som vinnare till överraskande höga 2.75 gÄnger insatsen!

För och emot speltipset:

  • Köpenhamn har fem raka matcher utan förlust
  • Köpenhamn har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher mot Midtjylland
  • Midtjylland har endast vunnit tvĂ„ av sina fem senaste matcher
  • Senaste mötet vann Midtjylland pĂ„ hemmaplan mot Köpenhamn med 4-1
  • BĂ„da lagen Ă€r starka defensivt och det finns risk för kryss eller uddamĂ„lsvinst

Annons:

1x omsÀttningskrav hos Hajper

SÀtt in 100 kr och fÄ 100 kr bonus med 1x i omsÀttningskrav hos Hajper.

Speltips
Speltips:Köpenhamn som vinnare
Odds:2,75 hos Unibet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Söndag 28/6 kl 20:00
Oddset framtaget: Torsdag 25/6 kl 14:55
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.