Det är dags för tidig seriefinal och en riktig sexpoängsmatch i danska Superligan när tabelltvåan FC Köpenhamn tar emot serieledarna Midtjylland. Med svenska ögon sett en extra intressant match då vi har fem svenskar i trupperna, bland annat Köpenhamns målvakt Karl-Johan Johansson som är en av ligans hetaste försäljningsobjekt.

Speltips
Speltips:Köpenhamn som vinnare
Odds:2,75 hos Unibet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Söndag 28/6 kl 20:00

Innan corona-uppehållet såg det ut som att Midtjylland var på god väg att säkra seriesegern i danska Superligan med tämligen god marginal, men nu tycks de ha fått rost i maskineriet och har bara två vinster på de fem senaste matcherna. Köpenhamn å andra sidan har tagit poäng i samtliga matcher efter uppehållet — och nu har Midtjyllands försprång på Köpenhamn krympt till åtta poäng.

Fem raka utan förlust sedan omstarten

Embed from Getty Images

FC Köpenhamn tycks ha nyttjat det tillfälliga avbrottet väl, med tre övertygande vinster och två kryss sedan omstarten. Köpenhamn har utan tvekan en vass offensiv med Dame N’Doye och Michael Nicolás Santos i spetsen. Men än viktigare är den solida defensiven med bland annat svenskarna Sotirios Papagiannopoulos och Pierre Bengtsson i backlinjen — samt tidigare nämnda Karl-Johan Johnsson mellan stolparna.

Ska Köpenhamn ha en chans att ta in på Midtjylland är det nu det gäller, och mentalt har Köpenhamn också ett stort övertag med tanke på formkurvan och historiken i sin hemmaborg. Köpenhamn har nämligen radat upp sex raka hemmamatcher mot Midtjylland utan en enda förlust. Än mer imponerande att fem av dessa sex matcher slutade med vinst för hemmalaget.

Den enes bröd

Embed from Getty Images

Om uppehållet kom lägligt för Köpenhamn kan man säga raka motsatsen för Midtjylland, som tycks ha tappat momentum under den ofrivilliga vilan. På de fem senaste matcherna har det blivit två vinster, en oavgjord och två förluster. I jämförelse med sviten på tolv trepoängare på tretton matcher innan uppehållet måste nuvarande situation ses som en rejäl svacka.

Det som har varit allra mest utmärkande hos Midtjylland är den urstarka defensiven, vilket bekräftas av den fina statistiken med endast fyra insläppta mål på resande fot under säsongen. Därför var det minst sagt förvånande att se Midtjylland förlora med 3-4 på hemmaplan mot AGF förra söndagen.

Svenskar att hålla koll på i Midtjylland är Joel Andersson i backlinjen och den unge talangen Jens Cajuste på mittfältet.

Starka på parken

Embed from Getty Images

Till söndagens match talar historiken utan tvekan för Köpenhamn, som har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher mot Midtjylland. Formkurvan ser även den bra ut där Köpenhamn har fem raka matcher utan förlust. Midtjylland å andra sidan har två förluster och ett kryss på sina fem senaste matcher.

Båda lagen har en grymt solid defensiv, och det lär bli en tät match med få målchanser. För den som lockas av ett underspel kan jag rekommendera under 2.5 mål till odds 1.94 hos Unibet. Klart spelvärt i mina ögon med tanke på att Köpenhamns tre senaste matcher har slutat under 2.5 mål — och detsamma gäller för fyra av Midtjyllands fem senaste matcher.

Jag ser ändå det allra största spelvärdet i det raka vinnarspelet — och då pratar jag om hemmalaget Köpenhamn, som ses som underdogs trots den goda formen och historiken lagen emellan.

Att få 2.75x pengarna på Köpenhamn i det här läget är alldeles för bra för att avstå — och den som vill ta en försiktigare approach kan spela Köpenhamn med pengarna tillbaka vid oavgjort till höga 2.02.

Jag går dock för den större utbetalningen och spelar därför Köpenhamn som vinnare till överraskande höga 2.75 gånger insatsen!

För och emot speltipset:

  • Köpenhamn har fem raka matcher utan förlust
  • Köpenhamn har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher mot Midtjylland
  • Midtjylland har endast vunnit två av sina fem senaste matcher
  • Senaste mötet vann Midtjylland på hemmaplan mot Köpenhamn med 4-1
  • Båda lagen är starka defensivt och det finns risk för kryss eller uddamålsvinst

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Köpenhamn som vinnare
Odds:2,75 hos Unibet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Söndag 28/6 kl 20:00
Oddset framtaget: Torsdag 25/6 kl 14:55
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.