Luleå är efter fyra omgångar av SHL obesegrade och sitter på tolv poäng och en målskillnad på 16-9 när de under lördagen tar emot Brynäs hemma i Coop Norrbotten Arena. Fortsätter Luleås segersvit eller kan Brynäs bryta den? Vänligen notera att detta är ett tidigt speltips publicerat fyra dagar innan nedsläpp.

Speltips
Speltips:Luleå Hockey
Odds:1,74 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 10/10 kl 15:15

Det här speltipset publiceras under tisdagen vilket betyder att både Luleå och Brynäs hinner spela en match mellan att den här artikeln publiceras och nedsläpp i matchen vi rekar. Vi väljer att gå in tidigt här då vi ser en stor risk att oddset sjunker när fler bolag öppnar sina odds för den här matchen.

Innan nedsläpp på lördag kommer Luleå gästa Djurgården och Brynäs gästa Frölunda.

Stark underliggande statistik stödjer resultaten

Luleå Hockey var överlägsna i SHL förra säsongen. De hade 14 poäng mer och +26 bättre målskillnad än tvåan Färjestad och den här säsongen har de fortsatt på samma spår.

De har plockat fyra trepoängare mot Färjestad, Oskarshamn, HV71 samt Växjö och den underliggande statistiken har även den sett bra ut. De har ligans näst högsta Corsi på 56,25% och har släppt till näst minst skott mot eget mål.

Luleå har däremot haft problem under upptakten med utvisningar och har dragit på sig näst flest boxplay i ligan men trots det lyckats vinna sina matcher.

Får de bara ordning på disciplinen och hittar den nya nivån från domarna den här säsongen kommer de bli ännu bättre.

Släpper till mycket defensivt

Gästande Brynäs åkte på en käftsmäll med 2-5-förlusten hemma mot Oskarshamn i premiären men har efter det vunnit mot Färjestad och Skellefteå samt förlorat efter övertid mot Linköping.

Brynäs släpper däremot till en hel del chanser mot eget mål. Endast tre lag har haft fler skott på eget mål och endast ett lag fler skott mot eget mål från skottsektorn än Brynäs.

De har även ligans lägsta Corsi på 36,36%. Deras PDO har nått hela vägen upp till 105,5 vilket talar för att de fått lite för bra utdelning sett till sina lägen under säsongsinledningen även om det bara gått fyra matcher vilket gör att man får ta statistiken med en nypa salt.

Luleå vunnit fyra av fem senaste

Brynäs hade en period där de gick bra mot Luleå precis efter att Thomas ”Bulan” Berglund lämnade Brynäs för Luleå. Men på senare tid har Luleå återtagit kommandot och vunnit fyra av de fem senaste mot Brynäs.

Sist lagen möttes i Luleå var snittoddset vid stängning 1,61 och nu inför torsdagens möte får vi 1,74 hos Betsson. Luleå saknar visserligen publikstödet nu men det oddset var i november förra året.

Luleå tog sedan stora kliv under säsongen och växte ut till en svårslagen motståndare och den här säsongen har fortsatt på samma sätt och med Linus Klasen i truppen den här säsongen har de fått in mer spets.

Brynäs var även ligans näst sämsta bortalag förra säsongen och Luleå seriens starkaste hemmalag med endast tre förluster på 26 hemmamatcher.

Vi tar därför en tidig position här och spelar Luleå till 1,74 gånger pengarna hos Betsson. Som jämförelse betalar Luleå endast 1,77 på bortaplan mot Djurgården nu på torsdag. Kom även ihåg att om något speciellt händer innan lördag som talar emot spelet kan man alltid köra en cashout innan oddsen sjunker.

Annons:

Saknar du konto hos Betsson får du 100 kr bonus när du sätter in minst 100 kronor och det är endast 1x omsättningskrav på bonusen. Använd i så fall länken här nedanför för att ta del av bonusen.
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Luleå extremt starka på hemmaplan.
  • Underliggande statistiken stödjer resultaten.
  • Luleå vunnit fyra av fem senaste mot Brynäs.
  • Alltid en risk att kliva in tidigt när lagen har en match till att spela innan mötet.
  • Brynäs sett bättre ut efter premiären.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:Luleå Hockey
Odds:1,74 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 10/10 kl 15:15
Oddset framtaget: Tisdag 6/10 kl 09:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.