3 minuters lÀsning

Premier League har redan bekrÀftat att ligan Àr pausad till minst 30 april. Sedan fÄr de utvÀrdera. Mycket talar för ett lÀngre stopp Àn sÄ.

DÀremot finns det förhoppningar om att peaken har passerat och att vÀrmen bromsar spridningen vilket gör att det ska gÄ att spela under sommaren. I sÄ fall har lagen sju omgÄngar kvar att spela och ovanpÄ det finns det frÄgetecken kring hur Champions League, Europa League samt de inhemska cuperna ska spelas.

De inhemska cuperna pratas det om att stryka och genom det hinna spela klart hela sÀsongen dÄ spelarna Àven mÄste ha ett visst uppehÄll inför nÀsta sÀsong ocksÄ.

“Fotbollsfestival med matcher varje dag”

Exakt hur detta ska lösas vet ingen men Newcastles trÀnare Steve Bruce kom med ett förslag hur han vill att Premier League löser detta.

– Vi mĂ„ste försöka spela klart sĂ€songen, oavsett vad det kostar. Alla vill det, men vi mĂ„ste ocksĂ„ komma ihĂ„g att hĂ€lsan för spelare och ledare Ă€r betydligt viktigare Ă€n fotboll. Vi ska inte Ă„tergĂ„ till trĂ€ning förrĂ€n det Ă€r absolut sĂ€ker att göra det, sĂ€ger Bruce i en intervju med The Telegraph enligt Fotbollskanalen.

Hans upplÀgg hur detta ska genomföras Àr minst sagt lockande för fans.

– Vi kan ha en mĂ„nads fotbollsfestival med matcher varje dag, dĂ€r lagen spelar tvĂ„ eller tre matcher i veckan. Det Ă€r inte idealt, men om vi kan spela tio till femton matcher i december och i början av januari – sĂ„ kan vi göra det hĂ€r för att fĂ„ sĂ€songen fĂ€rdigspelad.

DĂ„ fĂ„r vi kanske fotboll varje dag mitt under sommaren precis som EM hade gett oss. Även om det blir klubblagsfotboll istĂ€llet. Inte helt fel det heller.

LÀs mer: Missa inte vÄr nya guide hur en spelbörs likt Betfair fungerar.

Kritiskt lÀge i tabellen för mÄnga lag

Embed from Getty Images

Samtidigt Àr olika klubbar olika intresserade av att spela fÀrdigt sÀsongen.

* Liverpool vill sÀkra sin ligatitel.

* Klubbar som Arsenal, Tottenham, Wolverhampton och Sheffield United hoppas pÄ spel i Europa League eller Champions League men ligger just nu precis utanför. Wolverhampton fÄr dÀremot en Europa League-plats om Manchester Citys straff stÄr kvar men de Àr bara tvÄ poÀng frÄn en Champions League-plats.

* Aston Villa och Bournemouth Àr tvÄ poÀng respektive mÄlskillnad frÄn att sÀkra sitt kontrakt Àven nÀsta sÀsong. TÀnk sorgen i Bournemouth om de Äker ur Premier League pÄ grund av ett mÄl sÀmre mÄlskillnad nÀr ligan pausades.

DÀremot finns det mÄnga klubbar som förmodligen inte alls vill spela klart ligan. Ta till exempel Watford och West Ham som i skrivande stund klarar sig frÄn nedflyttning pÄ grund av bÀttre mÄlskillnad Àn Bournemouth.