Vi spelade Tampa Bay till 2,1 inför match tre mot Dallas som de vann enkelt med 5-2 efter en dominant insats. Natten mot lördag väntar den fjärde matchen och än en gång ser vi värde på Tampa Bay även om oddset nu är 2,05.

Speltips
Speltips:Tampa Bay Lightning
Odds:2,05 hos Expekt
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 26/9 kl 02:00

När vi rekade Tampa Bay till 2,1 inför den tredje matchen lyfte vi bland annat deras väldigt starka underliggande siffror mot Dallas. De siffrorna har bara blivit ännu bättre och i match tre speglades även resultatet mer av den underliggande statistiken.

Ser vi till match tre hade Tampa Bay hela 64,1% av alla skott, en Corsi på 57,14% och en xGF% på 62,58%. Det betyder att siffrorna över hela serien nu är att Tampa har 65,81% av alla skott, Corsi på 58,97% och xGF% på 58,45.

Nästan oförändrat odds

Embed from Getty Images
Men trots den otroligt starka insatsen i match tre där de än en gång visar att de är ett klart bättre lag än Dallas har det inte hänt mycket med oddsen. Snittoddset på Tampa Bay har de tre matcherna som varit stängt på 2,03, 2,05 samt 2,04. Nu inför den fjärde matchen är snittet ett par timmar efter match tre visserligen nere på 1,99 men hos Expekt hittar vi 2,05.

När vi skrev vårt speltips inför match tre värderade vi Tampa Bay till 2,02 vilket betyder att 2,05 även med den värderingen fortfarande ger värde. Men sett till hur match tre såg ut bör Tampa Bays sannolikhet att vinna skruvas upp ytterligare.

8 skott sista 40 minuterna

Embed from Getty Images

Mentalt börjar det även bli tungt för Dallas. De måste vinna tre av de kommande fyra matcherna för att vinna Stanley Cup och när de hamnade i underläget i match tre var det som att luften gick ur många av dem. De hade en period på över tolv minuter utan ett enda skott på mål, hade flera powerplay utan ett enda avslut på mål och under de två avslutande perioderna när de jagade en positiv känsla inför match fyra noterades de enbart för 8 skott på mål över 40 minuters spel.

– Vilken uppvisning av Tampa Bay. Frågan är om Dallas kan hämta sig efter den här smällen. Det här var rena överkörningen, sa Michael Rupp och Kevin Weekes i NHL Network efter matchen och vi håller med dem.

Till 2,05 är Tampa ett starkt spel inför match fyra.

För och emot speltipset:

  • Dallas fick endast åtta skott på sista 40 minuterna av match tre.
  • Tampa Bay dominerar underliggande statistiken och har momentum.
  • Har Tampa blivit nöjda efter två raka segrar nu?
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Dallas – Tampa Bay 26/9:


Speltips
Speltips:Tampa Bay Lightning
Odds:2,05 hos Expekt
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 26/9 kl 02:00
Oddset framtaget: Torsdag 24/9 kl 10:40
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.