Det är ett riktigt tungviktsmöte mellan Tampa Bay Lightning och Boston Bruins i Stanley Cup-slutspelet och frågan är om Tampa Bay kan komma tillbaka och kvittera serien eller om Boston ska slå ett järngrepp om den?

Speltips
Speltips:Boston Bruins
Odds:2,65 hos Expekt
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 26/8 kl 01:00

Boston Bruins hade en skakig start på omstarten av NHL efter Coronauppehållet. Först förlorade de samtliga tre seedningsmatcher mot Washington, Tampa och Philadelphia med totalt målskillnaden 4-9.

När slutspelet väl drog igång lyckades de vinna första matchen mot Carolina först efter förlängning och förlorade sedan match två. Efter det lämnade stjärnmålvakten Tukka Rask laget för att lämna bubblan för att vara med sin familj.

Nytändning för Bruins

Embed from Getty Images

Då hände något med Boston. Dels har ersättaren Jaroslav Halak verkligen klivit fram med det har kännts som att hela laget har gått ihop och spelar mycket bättre nu.

När Rask for hem hade han en räddningsprocent på 90,4 och vann endast en av sina matcher. Under de fyra slutspelsmatcherna Halak spelat sedan Rask for hem har han en räddningsprocent på 93,63% och vunnit samtliga fyra matcher.

Under match ett mot Tampa Bay tog Boston en 3-0-ledning men Tampa Bay kom tillbaka med två mål genom Victor Hedman men Halak räddade de övriga 35 skotten och säkrade segern för Boston.

Kliver in tidigt innan oddset sjunker

Embed from Getty Images

Tampa Bay har inte fått igång sitt fina spel som de hade innan det långa uppehållet. I första slutspelsrundan slog de visserligen ut Columbus Blue Jackets men det krävdes sex matcher och två av de fyra segrarna kom först efter förlängning. De har med andra ord två segrar på ordinarie speltid, två övertidssegrar samt tre förluster under slutspelet.

Saknaden av Steven Stamkos är uppenbar och det är inte samma lag med samma bredd utan honom.

Vi väljer att kliva in tidigt på den här matchen då vi tror att oddsen kommer sjunka precis som det ofta gör när Expekt ställer ut marknadshögsta oddset på en underdog under det här slutspelet.

Vi får 2,65 på Boston och det kan jämföras med oddsen inför den första matchen där Pinnacle stängde Bruins på 2,53. Trots Bostons starka seger där ställer Expekt nu ut ett högre odds än de själva stängde på nu senast.

Stärkta av segern senast, med en glödhet målvakt och mot ett lag som brukar skaka i slutspelet är några av faktorerna som gör att väljer att backa Bruins här.

För och emot speltipset:

  • Bostons lagbygge bättre anpassat för slutspelshockey.
  • Boston har en av glödhet målvakt.
  • Tampa Bay är en sovande jätte i slutspelstider. Är det här säsongen de får till det?

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Boston Bruins
Odds:2,65 hos Expekt
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 26/8 kl 01:00
Oddset framtaget: Måndag 24/8 kl 15:55
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.